Hlavní obsah

Ještě nemáme vyhráno, krotil Ščasný postupové kalkulace. A pěl chválu na Frýdka

Cenná remíza 2:2, kterou vezou sparťané z úvodního utkání 3. předkola Ligy mistrů v Moskvě, ještě zdaleka neznamená postup do play off. Příští středu se hraje odveta a v ní musí Pražané nadějný výsledek nad CSKA potvrdit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během utkání 3. předkola Ligy mistrů v Areně Chimki v Moskvě.

Článek
Fotogalerie

„Oni mají velmi silné mužstvo bez ohledu na to, zda hrají doma nebo venku, takže i přes tenhle nadějný výsledek nesmíme v odvetě v ničem polevit a udělat vše pro to, abychom postoupili. Je to pořád stejně otevřené. Zažil jsem to v Kyjevě, takže se oprostím od myšlenek na matematiku nebo góly na hřišti soupeře. Musíme to uhrát vlastním dobrým výkonem," zdůraznil trenér Zdeněk Ščasný na tiskové pozápasové konferenci.

„Viděli jsme krásný zápas ve velkém tempu. Hrálo se nahoru dolů, a bylo k vidění hodně šancí na obou stranách. Uhráli jsme velmi dobrý výsledek, ale mrzí mě, že jsme soupeři připravili dalších několik šancí vlastními chybami. V obraně neděláme systémové nebo taktické chyby, to bylo v pořádku. Tohle byly individuální chyby v situacích, kdy jsme měli míč odkopnout na tribunu," konstatoval Ščasný na klubovém webu.

Bičík věděl, kam půjde penalta

Oproti remíze v Jihlavě udělal dvě změny. Místo Paixaa nastoupil Fatai a Steinhöfera nahradil Costa, který se postavil na levý kraj zálohy a Frýdek byl na pravém, jako ve druhé půli v Jihlavě. „Fatai i Costa zahráli velmi dobře. Costa to odehrál suverénně, Fatai nastoupil proto, aby tam byl rychlý hráč. A Martin Frýdek odehrál na pravé straně naprosto skvělý zápas," hodnotil Ščasný. „Věděli jsme, že mají problémy vzadu a proto hrají vysoký presink. Je škoda, že jsme některou z našich dalších šancí neproměnili," uvedl kouč.

Brankář David Bičík věděl, kam Natcho penaltu kopne a také mu ji zlikvidoval. „Trenér brankářů mi přinesl na flešce asi osm penalt CSKA, kde byly i ty Natchovy. Čeká do poslední chvíle, jestli brankář bude stát, nebo kam skočí. Pak míří doleva. Risknul jsem to a chytil," poznamenal gólman Pražanů s tím, že remízu bere jako spravedlivou.

Spokojený byl i záložník Ladislav Krejčí, který dal druhý gól. „Zajíci se počítají až po honu, ale tohle je pro odvetu dobrý výsledek. Věděli jsme, že CSKA má silný tým, ale odmakali jsme to, jezdili po zadku a dokázali, že se s nimi dá hrát," řekl pro ČT.

Postoupí Sparta přes CSKA Moskva do další fáze Ligy mistrů?
Ano
64 %
Ne
36 %
Celkem hlasovalo 20415 čtenářů.

Reklama

Související témata: