Hlavní obsah

Jsme chytří kluci a počítat umíme, připomíná Limberský, že Plzeň na remízy hrát neumí

Plzeň

Skvostná bilance, jakou se ani fotbalisté věhlasného londýnského Arsenalu nemohou pochlubit. Už třináct kvalifikačních utkání plzeňská Viktoria o Ligu mistrů hrála a všech třináct zápasů vyhrála. Ve středečním večeru ji v konfrontaci s izraelským Maccabi Tel Aviv povede kapitán David Limberský už za čtrnáctým vítězstvím, jež by pochopitelně znamenalo postup do play off a tudíž i jistotu, že na evropské pohárové scéně bude český mistr účinkovat celý podzim. V Champions League, anebo minimálně v základní skupině Evropské ligy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Kapitán plzeňských fotbalistů David Limberský a trenér Viktorie Miroslav Koubek na tiskové konferenci před odvetným duelem 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

Zaregistroval jste bilanci, kterou se pyšníte? Vždyť výhrou v prvním zápase třetího kvalifikačního předkola v Tel Avivu jste překonali i londýnské Kanonýry, kteří v kvalifikaci o Ligu mistrů vyhráli v minulosti „jen" tucet zápasů v řadě...

Statistika je to pochopitelně příjemná, ale před odvetou nic neznamená. Ale je samozřejmé, že bychom chtěli bilanci třinácti výher natáhnout o další zápas.

Odveta 3. předkola Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a Maccabi Tel Aviv se hraje ve středu ve 20.45, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž sledujte na www.sport.cz

Co vám v tom brání, když jste dokázali vyhrát i úvodní střetnutí v Izraeli?

Soupeř. Maccabi je těžkým protivníkem, jeho hráči jsou v práci s míčem hodně silní. V Tel Avivu jsme sice vyhráli, ale o postupujícím ještě není zdaleka rozhodnuto.

Ale vždyť vám stačí v odvetě uhrát i remízu. Anebo dokonce 0:1 prohrát a přesto postoupíte do play off. To vás podobné vědomí neuklidňuje?

Jsme chytří kluci a počítat umíme, jenže zároveň nejsme mužstvem, které by bylo schopno a umělo hrát na bezgólovou remízu. Před čtyřmi lety jsme něco podobného zkusili v kvalifikaci s Trondheimem a první poločas se nám hrubě nepovedl. Proto i proti Tel Avivu budeme hrát aktivně a myslet na útočení.

Prostě není kam couvnout, protože úkol klubového vedení je jasně daný. Postup do základní skupiny evropských pohárů. V Lize mistrů, nebo alespoň v Evropské lize.

My necouvali ani před prvním utkáním, které jsme nakonec 2:1 vyhráli. Karty jsou rozdané a my dobře víme, jaký výsledek k postupu do play off potřebujeme.

S čím tedy proti Maccabi vyrukujete? S jakou taktikou do odvety půjdete?

Plány máme, ale necháme si je až na hřiště. Neprozradím ani sestavu, natož taktiku.

Takže jinak. Co očekáváte od soupeře? V čem by měla být jeho síla podporující víru v postup, kterou se stále kochá?

Hlavně v držení míče, v němž patří skutečně k top týmům, s nimiž jsem se zatím setkal. V individuálních schopnostech hráčů. Takový kapitán Zahavi je hotovou mašinou na góly.

Nemáte obavy, aby na váš tým neměla dopad sobotní ligová prohra na Julisce v zápase s Duklou, v němž jste absentoval?

Jedinou kaňkou na tomto utkání byl výsledek, protože jinak naše mužstvo zahrálo velmi dobře a potvrdilo, že máme skutečně široký kádr. Pro budoucnost jen dobře... Selhali jsme v koncovce, ale utkání jsme hodili za hlavu a soustřeďujeme se na Ligu mistrů a Tel Aviv.

Pochopitelně i s vámi, neboť do základní sestavy Viktorie byste se měl vrátit...

Měl jsem trochu problémy s přitahovačem, takže na Dukle jsem odpočíval nedobrovolně. Nemělo smysl riskovat, lepší bylo odpočinout si a nabrat síly. Od neděle už zase naplno trénuji a na středeční odvetu jsem stoprocentně připravený.

Postoupí Plzeň přes Maccabi Tel Aviv do play off Ligy mistrů?
Ano
93 %
Ne
7 %
Celkem hlasovalo 12252 čtenářů.

Reklama

Související témata: