Hlavní obsah

Sázkaři a bookmakeři se na Spartě neshodnou. Plzeň je tutovka

Praha

Dva nadějné výsledky venku, dvě odvety na domácím hřišti. Taková je situace českých zástupců ve třetím předkole fotbalové Ligy mistrů. Jenže zatímco v případě Plzně je její postup přes Maccabi Tel Aviv považován za tutový, v případě sázek na Spartu a její duel s CSKA Moskva nastal zajímavý rozpor. Zatímco bookmakeři jí dávají reálné šance, sázející u některých domácích kanceláří stále více věří favorizovanému soupeři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský obránce Costa (vpravo) a Mário Fernandes z CSKA Moskva během úvodního utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

Po remíze 2:2 v Moskvě zůstává odveta na Letné oříškem. Zatímco bookmakeři Tipsportu vypsali kurz na postup Sparty 1,75:1, který ji lehce favorizuje, sázkaři na to nedbají a zatím vsadili čtyřnásobně více na postup CSKA v kurzu 1,95:1.

„Na postup fotbalistů CSKA jsme přijali sázky již za 1,5 miliónu korun. Sázkaři cítí, že to ze strany Sparty stále není ono, důvěře v postup zřejmě nepřidal ani nepřesvědčivý domácí výkon proti Baníku," říká vedoucí bookmaker kanceláře Ladislav Pavlis.

To u konkurenční Fortuny se v případě Sparty po prvním utkání otočil nejenom kurz, ale také nálada sázkařů. Aktuálně na postup Ščasného družiny míří přibližně 60% sázek. Pokud jde o sázky na výsledek, vklady jsou rozloženy 50 na 50.

Letenští se dostali do hry

„Sparta se v prvním utkání dostala do hry a bude zajímavé sledovat, jak se s tím popere. V ligovém utkání proti Baníku mě nepřesvědčila, do poháru se nicméně evidentně umí vzepnout. S CSKA se dá hrát útočný rychlý hurá fotbal, postup tak bude otázkou produktivity," avizuje Ondřej Vích, hlavní bookmaker kanceláře.

Také podle bookmakerů Chance bude duel na Letné vyrovnaný. V řeči kurzů dělí oba celky jen sedm setin. Na výhru Sparty vypsali kurz 2,60:1, na Moskvu 2,53:1. Remíza je pak ohodnocena kurzem 3,54:1. Sparta však podle bookmakerů má stále slušnou šanci na postup, vyjádřenou kurzem 1,75:1. Postupová šance CSKA Moskva má pak kurz jen o málo vyšší - 1,95:1.

Velkým obratem zareagovala na výsledek prvního zápasu kancelář Victoria Tip. Zatímco před ním vypsala kurzy na postup 2,9 v případě Sparty a 1,3 u CSKA, před odvetou už platí 1,65 na postup Sparty a 2,05 na CSKA.

Všichni sází na postup Viktorie

Jasná shoda panuje před odvetou Plzně s Maccabi Tel Aviv. Další české želízko na cestě do Ligy mistrů bude hájit náskok 2:1, který si Viktorka přivezla z Izraele. Postup Plzně se tak zdá naprosto jistý, kurz má prakticky minimální hodnotu 1,02:1 (nižší kurz se vypisuje pouze 1,01:1). „Plzeň v lize možná také zatím neoslnila, ale zápas Ligy mistrů zvládla na horké půdě v Tel Avivu bravurně a nyní míří za postupem. Proti ní sází snad jen ‚sběratelé' vysokých kurzů (postup Maccabi 9:1)," říká Pavlis z Tipsportu.

„V případě Plzně už není o čem, vypadnutí by bylo hotovým skandálem," přidává se Vích za Fortunu. Plzeň podle jeho kanceláře v kurzu 1,6:1 svého soupeře porazí, v souladu s názorem 99% sázkařů.

Očima sázejících, na postup Viktorie sází všichni, na Tel Aviv nikdo.

Postoupí do play off fotbalové Ligy mistrů Plzeň i Sparta?
Ano, postoupí obě mužstva
53,1 %
Dál půjde pouze Plzeň
39 %
Postoupí pouze Sparta
3,4 %
Ani jeden tým nepostoupí
4,5 %
Celkem hlasovalo 22845 čtenářů.

Reklama

Související témata: