Hlavní obsah

Už jsme byli skoro venku, teď nás čeká v Řecku play off, kvituje Čech novou naději Arsenalu

Londýn/Praha

I Petr Čech si oddechl. Aby ne, když po hrůzném vstupu do základní skupiny fotbalové Ligy mistrů jeho Arsenal vykřesal skomírající naději na postup do osmifinále. „Poslední kolo bude jako play off, v němž budeme navíc dohánět manko," pochvaloval si český legionář v bráně Gunners, že účast mezi posledními šestnácti je po úterní výhře nad Dinamem Záhřeb 3:0 reálná. „Ale budeme muset vyhrát v Aténách o dvě branky," upozorňoval na svých stránkách neúprosnou matematiku.

Foto: Darren Staples, Reuters

Petr Čech vychytal v zápase s Dinamem Záhřeb nulu a oživil tak naděje Kanonýrů na postup.

Článek
Fotogalerie

Pro Arsenal byla odveta se záhřebským Dinamem klíčovým duelem. Po nevydařeném úvodu skupiny, kdy prohrál v Záhřebu, poté podlehl doma Olympiakosu Pireus a po výhře nad Bayernem utrpěl v odvetě v Mnichově pětibrankový výprask, musel zvítězit za každou cenu.

Trpělivost a první gól základem

„Věděli jsme, že musíme být trpěliví. Soupeř dobře bránil a nějaký čas trvalo, než jsme vstřelili první gól. Jakmile jsme ho ale dali, otevřel se nám prostor, vstřelili jsme rychle druhou branku a to zápas rozhodlo," připomínal Čech slepené trefy Özila a Sáncheze, které přišly v rozpětí čtyř minut.

Sám mnoho práce neměl, ale čisté konto udržel, což bylo pro vývoj a výsledek střetnutí rovněž hodně důležité.

„Nejdůležitější ze všeho bylo udržet koncentraci. Nohama jsem hrál hodně, ale rukama si na míč dlouho nesáhl. Za čisté konto jsem rád, stejně jako za to, že jsme utkání v klidu zvládli a měli ho po celou dobu pod kontrolou," kvitoval český legionář.

„I Bayern odvedl svůj kus práce, takže situaci máme ve svých rukou. To je dobré, protože ještě před nedávnem jsme byli ze soutěže skoro venku," připomínal Čech i na klubových stránkách Arsenalu, že se pro Gjeho tým situace vyvinula příznivě.

Postupová matematika je daná

Rozhodnutí o tom, kdo doprovodí ze skupiny mnichovský Bayern, padne 9. prosince v Řecku.

„Doma jsme s Olympiakosem prohráli 2:3, takže budeme dohánět manko. Musíme vyhrát minimálně o dvě branky, zatímco domácí mužstvo si může dovolit i těsnou prohru," vypočítával Čech, jak jsou karty rozdány.

„Nebude to jednoduché, ale jsem optimistou," tvrdí na stránkách Arsenalu. „Hra Olympiakosu v prvním zápase u nás byla velmi účinná a efektivní. Pokud se ale budeme v odvetě držet našeho fotbalu, dostaneme soupeře pod tlak a vytvoříme si šance, můžeme dosáhnout na výsledek, jaký potřebujeme," řekl Čech.

„Je to pro nás jako play off, v němž potřebujeme navíc zvítězit o dva góly. Ale výsledek musíme uhrát, abychom se dostali v Lize mistrů mezi posledních šestnáct," nepochybuje Čech, že Arsenal úkol zvládne.

Podaří se Arsenalu postoupit do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
73,7 %
Ne
26,3 %
Celkem hlasovalo 8252 čtenářů.

Reklama

Související témata: