Hlavní obsah

Ibra zaplatil při návratu do Malmö pro fanoušky fan zónu, na jeho počest zářilo na mrakodrapu velké Z

Malmö/Praha

Pár šťastlivců mělo díky své modle možnost sledovat zápas přímo na stadiónu, deset tisíc švédských fanoušků obdivovalo svého Ibru před obří obrazovkou ve fan zóně ve městě. Zlatan Ibrahimovic se o to při svém návratu do Malmö postaral. „Malmö má malý stadión, kam se vejde jen čtyřiadvacet tisíc lidí,“ vysvětloval, proč zaplatil a ve spolupráci s městskými radními nechal postavit fan zónu, aby jeho návrat do Malmö mohlo při utkání Ligy mistrů sledovat co nejvíc obdivovatelů.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Zlatan Ibrahimovic s nápisem na dresu "Je Suis Paris", neboli "Já jsem Paříž" k uctění památky obětí teroristického útoku ve francouzské metropoli.

Článek

Fan zóna, kterou nechal postavit Zlatan Ibrahimovic

Už v pět odpoledne začala v Malmö velká fotbalová zábava na uvítanou Ibry. Ve fan zóně vyhrávala hudba, čepovalo se pivo, na obrovské obrazovce běžely sekvence připomínající zářnou fotbalovou kariéru Zlatana Ibrahimovice, který se právě z Malmö vydal v roce 2001 do světa a ve středu se vůbec poprvé do města vracel.

Šťastlivci vyhráli vstupenky v loterii

A také se losovala loterie, v níž ti nejšťastnější ze šťastných vyhráli vstupenky přímo na zápas Ligy mistrů mezi domácím Malmö a Paris SG. A to všechno platil Zlatan Ibrahimovic.

„Malmö má malý stadión. Na švédské poměry samozřejmě nikoli, ale s ohledem na kapacitu těch opravdu světových určitě. Kdyby byl ten v Malmö pětkrát větší, naplnil by se do posledního místa, protože tak obrovský zájem byl mezi švédskými fanoušky o náš zápas a mé vystoupení," vysvětloval Ibrahimovic, proč nelitoval peněz a rozhodl se k zmiňovanému počinu.

„Každý se dovnitř na stadión dostat nemohl, ale chtěl jsem dát lidem možnost, aby zápas sledovali společně alespoň na velké obrazovce na náměstí. Pro ně i pro mě to by výjimečný okamžik," pochvaloval si švédský fotbalový bůh, že se nápad ujal a akce se povedla.

Prožil si svůj sen

Zápas s domácím Malmö mu vyšel také, i když nedal tři góly, jak si před utkáním přál. I jeden však stačil, aby jeho mužstvo vyhrálo 5:0 a suverénně postoupilo do osmifinále Ligy mistrů.

„Je to všechno jako sen," přiznával Ibrahimovic, který se před 34 lety v Malmö narodil a před čtrnácti lety se odtud vydal do Ajaxu Amsterdam na první velkou zahraniční štaci. Při vůbec prvním fotbalovém návratu do Malmö ho vítal nejen vyprodaný stadión a fan zóna na náměstí, ale obří písmeno „Z" na sto devedesát metrů vysokém mrakodrapu Turning Torso, nejvyšší budově nejen ve městě, ale i v celé Skandinávii. „Z" samozřejmě jako Zlatan...

„Tady všechno začalo a já měl pocit, že jsem zase zpátky doma. Od samého začátku jsem cítil, že jsem s fanoušky Malmö na jedné vlně. Byly to skutečně výjimečné chvíle pro mě i celou mou rodinu," svěřoval se Ibra, který stejně jako ostatní hráči Paris Saint Germain nastoupil k zápasu ve speciálních dresech s nápisem Je Suis Paris (Jsem Paříž) připomínajícím teroristické události v městě nad Seinou a oběti, které si vyžádaly.

Proto když vstřelil čtyři minuty po přestávce gól, nijak ho neslavil. A když pět minut před koncem střídal a odcházel ze hřiště, celý stadión svému Ibrovi nadšeně aplaudoval.

Reklama

Související témata: