Hlavní obsah

Slavia byla ráda za remízu v Plzni

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v sobotním utkání 5. kola první ligy rozešli s pražskou Slavií smírným výsledkem 1:1. Slavia se na hřišti soupeře ujala vedení gólem Krajčíka, vyrovnání však zařídil z penalty Vágner a Pražané nakonec byli rádi, že ze západu Čech vezou alespoň bod.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Plzeň se musela hned v úvodu utkání vyrovnat s vyloučením Svátka, který v šesté minutě surově podmetl L. Jarolíma a sudí Čuřín jej bez okolků poslal do šatny. A Slavia využila početní výhody dokonale, ve dvanácté minutě nasprintovala do západočeské obrany hned čtveřice Pražanů a brankář Viktorie se jen marně ohlédl za přesnou střelou Krajčíka.

Viktoria se ale přes početní oslabení vůbec nebála útočit a ve 12. minutě po akci Limberského měl Bednář slibnou šanci, jenže ve skluzu místo míče trefil Kozáčikovu hlavu. Sudí Čuřín ale před centrem přehlédl ostrý zákrok Kratochvíla na Limberského, po němž měl slávista podle pravidel vidět druhou žlutou kartu.

Hostující kouč Karel Jarolím na nejistého Kratochvíla, ale i na početní přesilu brzy reagoval stažením pravého beka a příchodem Vlčka, ale k větší ofenzivě to nevedlo. Na domácím hrotu se statečně bil poprvé Bednář a ve 20. minutě byl Procházka dokonce blízko vyrovnání, jenže branku z šesti metrů ani netrefil.

Slavii oslabil Zbončák a Suchý

Hodně rušno bylo i v nastaveném čase prvního poločasu, jenže jak domácí Bednář, tak hostující Piták své možnosti nedokázali dotáhnout. K obratu ve hře došlo už krátce po pauze, protože Zbončák naivně stáhl unikajícího Filla, po druhé žluté kartě zamířil předčasně do kabin a početní stav na trávníku se srovnal. Západočeši ještě vystupňovali svou aktivitu, ale Pražané pozorně bránili.

"Po Svátkově vyloučení jsem fotbalisty nabádal k trpělivosti, aby hráli ze zajištěné obrany. Srovnání hráčů na hřišti nám hodně pomohlo," ohlédl se za situací ze začátku druhého poločasu trenér Viktorie Zdeněk Michálek.

Po příchodu někdejšího slávisty Vágnera však přece jen domácí hra získala na údernosti a v 68. minutě mohl děkovat Kozáčik, že plzeňský střelec pálil po průniku do šestnáctky pouze nad. V 72. minutě se Vágner trefil, jenže sudí gól neuznali pro jeho předchozí ofsajdové postavení. O minutu později se ale už domácí kanonýr dočkal: povedlo se mu vyrovnat z penalty, kterou nařídil Čuřín za Fillův pád po souboji se Suchým, což slávista navíc odnesl vyloučením.

"Viděl jsme ten zákrok na videu, na penaltu to nebylo, natož na červenou kartu," kroutil hlavou kouč Slavie.

Domácí vytušili, že mají nad soupeřem psychicky navrch, a snažili se strhnout vítězství na svou stranu. A kdyby Vágner v 87. minutě hlavou dobře trefil slibný Barteskův centr, mohli i vyhrát. Jenže nakonec byli spokojeni, vždyť Vlček s Lukášem Jarolímem trefili v rozmezí jediné minuty opakovaně pouze tyč.

"Musíme se dát do utkání Poháru UEFA dohromady, máme zraněné a mužstvo potřebuje psychickou vzpruhu. Chtěli jsme si odvézt z Plzně tři body, ale vlastní nedisciplinovaností jsme se o výhru připravili," zalitoval trenér Slavie.

To trenér Plzně byl spokojenější. "Ukázalo se, že nemusíme mít strach ani ze silných soupeřů. Z pěti zápasů máme sedm bodů, což je dobré," pochvaloval si Michálek.

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 74. Vágner z pen. - 11. Krajčík. Rozhodčí: Čuřín - Kordula, Holub. ŽK: Limberský, Barteska, Smola - Kratochvíl, Zbončák. ČK: 6. Svátek - 46. Zbončák, 73. Suchý. Diváci: 3456.
Plzeň: Mucha - M. Knakal, Procházka, Zakopal, Smola - Fillo, Svátek, Pilař (67. M. Jarolím), Barteska, Limberský (86. Rada) - Bednář (57. Vágner). Trenér: Michálek.
Slavia: Kozáčik - Kratochvíl (23. Vlček), Latka, Suchý, Zbončák - Krajčík, Gedeon (63. Zábojník), L. Jarolím, Švento - Piták, Pešír (50. Hubáček). Trenér: K. Jarolím.
TABULKA
Fotbalová liga - 5. kolo
Brno - Baník Ostrava 1:1
Plzeň - Zlín 1:1
Sparta - Jihlava 2:0
Zlín - Jablonec 3:1
Příbram - Olomouc 11. září 17:00
Most - Blšany 11. září 17:00
Mladá Boleslav - Teplice 11. září 17:00
Liberec - Slovácko 12. září 16:40

Reklama

Související témata: