Hlavní obsah

Hřebík: Vyřešili to za mě

Trenér Jaroslav Hřebík odletěl ve středu do Švýcarska sledovat dalšího soupeře Sparty v Lize mistrů. Zatímco ale v zemi pod Alpami pozoroval hru týmu FC Thun, v jeho klubu se začaly dít věci. Karel Poborský složil kapitánskou funkci a veřejně projevil nesouhlas s trenérovými metodami, a reakcí vedení Sparty bylo jeho vyřazení z týmu. Hřebík se k celé situaci vyjádřil v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kouč Sparty Jaroslav Hřebík

Článek

Kdy jste se o Poborského vyhazovu dozvěděl? Když jsem ve čtvrtek přijel na Spartu. Někdy kolem 13. hodiny jsem mluvil s panem Křetínským, který mi řekl závěr a odůvodnění.

Takže jste byl postaven před hotovou věc? Než jsem se vrátil ze Švýcarska, kde jsem byl ve středu sledovat Thun, vedení celou věc vyřešilo za mě.

Kdo může za současnou situaci ve Spartě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Hovořil jste s Poborským? Ne, dosud jsme spolu nemluvili.

Překvapilo vás jeho středeční prohlášení, že se vzdává kapitána i kvůli rozdílným názorům na tréninkové metody? Já od úterka věděl, že se Karel chystá dát nějaké prohlášení. Myslel jsem, že to bude prohlášení na uklidnění fanoušků, ale to, co řekl, mě překvapilo. Byl bych radši, kdybych se to dozvěděl od něj.

Jaká byla vaše reakce? Hodně jsem o všem přemýšlel. Měl jsem toho plnou hlavu. Věděl jsem, že to budu muset hned po návratu nějakým způsobem řešit, protože taková věc se nedá jen tak přejít.

Reklama

Související témata: