Hlavní obsah

Poborský jde do druhé ligy, bude hostovat v Budějovicích!

PRAHA

Jen pár hodin poté, co byl Karel Poborský vyřazen z kádru Sparty, začalo kolem hvězdného hráče rejdění zájemců o jeho služby. Vítězem se překvapivě staly druholigové České Budějovice, Sparta se s klubem dohodla na tříměsíčním hostování na jihu Čech. Zájem o třiatřicetiletého záložníka v pátek projevil i prvoligový nováček z Mostu.

Foto: Sparta.cz

Karel Poborský bude hrát druhou ligu.

Článek

Most dostal od Sparty v pátek předběžný souhlas s fotbalistou jednat a funkcionáři Mostu už kontaktovali hráčova agenta Pavla Pasku. "Pokud to půjde, rádi bychom, aby nastoupil už v pondělní ligové dohrávce proti Olomouci," prohlásil dokonce ředitel mosteckého klubu Emil Boukal.

Na Poborského už se pomalu začal těšit i mostecký trenér Přemysl Bičovský. "Už z pohledu národního týmu je důležité, aby Karel hrál a dostal se do pohody. Vždyť reprezentaci čekají důležité zápasy. U nás by určitě dostal dostatečný prostor, ale záleží na něm, zda by vůbec chtěl do Mostu přijít," řekl pro Sport.cz Bičovský.

Hvězdné posily se ale nakonec v Mostu nedočkali. Sparta se rozhodla raději místo posílení konkurentů v ligové soutěži poslat Poborského do druhé ligy. Takový byl výsledek dopolední schůzky sparťanských šéfů s hráčem i jeho agentem. Poborský tak tak odchází do klubu, kde s vrcholovým fotbalem začínal a v němž má nyní vlastnický podíl. V Českých Budějovicích bude hostovat do konce letošního roku, se Spartou má smlouvu do konce června 2006.

Poborský bude brát stejný plat

Spokojen z jednání odjížděl i hráčův agent. "Vážím si toho, že obě strany přistoupily k jednání korektně a věcně," prohlásil po jednání Paska podle mluvčí Sparty. K jednání o řešení situace pro období po 1. lednu se obě strany mají vrátit v závěru tohoto roku.

Poborský, podle neoficiálních informací nejlépe placený hráč nejvyšší soutěže s odhadovaným příjmem 20 miliónů korun ročně, by měl i při působení v druhé lize pobírat stejnou mzdu. Otázkou však je, zda bude po vyřazení z kádru Sparty dostávat například prémie za Ligu mistrů.

Z Hluboké to bude mít kousek

Poborský byl vyřazen ze sparťanského kádru ve čtvrtek. Klub jako důvod rozhodnutí uvedl hráčova slova po středečním pohárovém duelu v Litvínově. Poborský tehdy novinářům řekl, že se vzdává funkce kapitána, neboť nesouhlasí s metodami kouče Jaroslava Hřebíka.

Fotbalista opouští Letnou po více než třech letech, během nichž v rudém dresu odehrál 86 zápasů a vstřelil 25 branek. V Českých Budějovicích působil od šestnácti let v rozmezí roků 1988 až 1994. Na tréninky v novém klubu to nebude mít daleko. Už několik let totiž žije v rodinné vile v nedaleké Hluboké nad Vltavou, podobně jako jeho nynější kouč František Cipro.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice