Hlavní obsah

Rieglovy branky zachránily Příbrami bod

Pražská Slavia mohla v sobotu pokazit majiteli fotbalové Příbrami Jaroslavu Starkovi jeho oslavu padesátin, při kterých pustil fanoušky na stadión zdarma a navrch jim přidal pivo a klobásu. Hosté vedli 2:0, domácí ale zásluhou gólu Riegla srovnali.

Článek

Ani volný vstup s občerstvením a atraktivní soupeř ochozy nezaplnily. Ti, co přišli, viděli bojovný zápas, do kterého lépe vstoupili hosté. První jejich střela skončila v síti domácího brankáře Pařízka. Jarolím v páté minutě zahrál volný přímý kop a Latka hlavou míč usměrnil do branky domácích.

Domácí se snažili co nejrychleji náskok smazat. Koloušek, který v létě Slavii opustil, dirigoval útoky. Ve dvanácté minutě se na hranici šestnáctky dostal k míči, o který nejevila dvojice obránců Slavie zájem, Stracený a směřoval sám na brankáře Kozáčika. Ten jej o něj čistě připravil, i když se útočník dožadoval penalty. Příbramští si vypracovali řadu šancí a Slavia hrozila z brejků.

Příbramští ještě do přestávky nastřelili tyč a pěknou akcí se blýskl Mendy samostatným  průnikem obranou, jeho střelu brankář kryl.

Slavii vyšel i úvod druhé půle

Hosté dokázali Příbram zaskočit i na startu druhé půle. Domácí nepokryli v 55. minutě rychlý kontr slávistů na pravé straně, Krajčík předložil přesný míč na malé vápno zaskakujícímu kapitánu Vlčkovi a útočník Slavie ukončil své střelecké trápení, které se táhlo od posledního zápasu loňské sezony v Ostravě.

Slávisté se už viděli s třemi body v kapse, ale zle se přepočítali. Příbram se totiž ve výtečném zápase nevzdala a dvěma slepenými údery se bleskově vrátila zpět do utkání. Příbramským hrdinou dne byl záložník Riegel: dvě minuty po Vlčkově překonal hlavou Kozáčika poprvé, v 61. minutě po chytré zasekávačce báječně vymetl pravou šibenici a zařídil vyrovnání. Slávisté tak stejně jako v minulých zápasech v Olomouci a Plzni nedokázali udržet vedení.

Pražany mohl k výhře posunout znovu Vlček, ovšem se střelou z úhlu neuspěl. Vzápětí na druhé straně po rohu zahrozil hlavou Formánek a v 82. minutě jen těsně minula branku Slavie ostrá rána příbramského kapitána Otepky. Dvě minuty před koncem v akrobatické pozici neuspěl před příbramským gólmanem Pařízkem ani slávista Fořt.

"Chtěli jsme určitě vyhrát, ale nakonec musím být spokojen i s bodem, když jsme prohrávali už o dvě branky," řekl po utkání příbramský kouč Pavel Tobiáš a dodal: "Těší mě hlavně to, že se kluci nevzdali a i za nepříznivého stavu se dokázali vzpamatovat a zabojovat. Dnešní remíza je pro mě v podstatě vítězstvím, hráli jsme asi nejlepší fotbal, co tady jsem."

"S obranou nemohu být spokojen, udělali jsme spoustu chyb. V kabině jsem hráčům vysvětloval, co dělají špatně a co je třeba zlepšit, ale opakovalo se to i ve druhé půli," řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

Marila Příbram - Slavia Praha 2:2 (0:1)
Branky: 57. a 61. Riegel - 5. Latka, 55. Vlček. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Kafka. ŽK: Formánek, Koloušek, Otepka - L. Jarolím, Zábojník, Suchý. Diváci: 6822.
Příbram: Pařízek - Buryán, Mácha, Formánek, Navrátil (55. Pilík) - Otepka, Riegel, Koloušek, Čupr - Mendy (87. Huňa), Stracený (81. Klesa). Trenér: Tobiáš.
Slavia: Kozáčik - Kratochvíl, Latka, Zábojník, Hubáček (46. Suchý) - Krajčík, L. Jarolím, Hrdlička, Švento (90. Černoch) - Fořt, Vlček (80. Victorino). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: