Hlavní obsah

Olomouc dobyla Letnou - krize Sparty pokračuje

PRAHA

Sparta v sobotu opět předvedla nepřesvědčivý výkon a nechala si z Letné odvézt všechny body. Přijela si pro ně Olomouc, která podávala dobrý výkon v obraně a v první půli měla i stoprocentní úspěšnost v útoku - dvě střely proměnila ve dva góly. Spartu porazila 2:1, když jedinou branku domácích vstřelil v 84. minutě Matušovič z penalty.

Článek

Sparťané začali tlakem a za prvních pět minut téměř nepustili hosty na svou polovinu. Snažili se Lovásika ohrozit zejména útoky po křídlech, ale zadáci hostí zvládali včas likvidovat nebezpečně se rodící akce.

Hanáci poprvé ohrozili Blažka v 16. minutě, když Gaúcho jen těsně minul střílený centr Michala Hubníka. O čtyři minuty později už se Gaúcho radoval, když se nehlídaný v šestnáctce hlavou opřel do centru Randy z levé strany.

Domácí po inkasované brance nepolevovali v ofenzívním tažení, ale brankové příležitosti nadále nepřicházely. Uhodilo tak znova na druhé straně. Minutu před poločasem z dvaceti metrů napřáhl Hubník a Blažek, který měl zakrytý výhled, na jeho střelu k tyči vůbec nezareagoval.

Trenér Griga překvapil, nechal vyběhnout na druhý poločas i Libora Doška, místo toho stáhnul ze hry Zelenku. Hra Sparty se ale nezměnila, aktivitě chyběl nápad a finální přihrávka. A když už se dostal v 51. minutě Kisel ke koncovce, jeho slabou střelu Lovásik chytil.

Brzy bylo jasné, že Sparta nebojuje se soupeřem, ale sama se sebou a interními problémy. Z hlediště se několikrát ozvalo "Křetínský, demisi" a na hru domácího mužstva se často pískalo. navíc domácí přišli o zraněného Kisela, který mohl jako jediný letenskou ofenzivu rozhýbat. Lékaři už na trávníku měli podezření, že si Kisel zlomil klíční kost. To potvrdilo i vyšetření na klinice.

Na výhře hostů nic nezměnila ani branka Matušoviče z penalty, nařízené za stažení Slepičky brankářem Lovásikem v 84. minutě. Sparta se sice snažila v hektickém závěru vydřít alespoň bod, ale už bylo pozdě. Zvlášť, když s první slibnou šancí naložil Došek tak přesně, že málem vyděsil návštěvníky cirkusu na Letné, a ve třetí minutě nastaveného času netrefil Pospěch prázdnou branku. Míč dorazil Petráš do sítě, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:2 (0:2)
Branky: 84. Matušovič z pen. - 20. Gaúcho, 43. M. Hubník. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Goňa. ŽK: Hašek, Došek, Pergl - Onofrej, Kovář, Lovásik, Vyskočil. Diváci: 5022.
Sparta: Blažek - Pergl, Petráš, Lukáš, Kadlec - Pospěch, Zelenka (46. Poláček), Hašek, Kisel (70. Slepička) - Došek, Matušovič. Trenér: Griga.
Olomouc: Lovásik - Randa, Hudec, Kovář, R. Hubník - Rýdel, Melinho (90. Horáček), Špiláček, Onofrej - M. Hubník (73. Rojka), Gaúcho (52. Vyskočil). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články