Hlavní obsah

Slovenská kolonie ve Spartě se rozrostla o Zabavníka

Slovenská kolonie v pražské Spartě se opět rozrostla. Finanční ředitel klubu z Letné Přemysl Beneš se ve středu dohodl s vedením CSKA Sofie na přestupu obránce Radoslava Zabavníka. Vpodvečer pak zástupce Sparty uzavřel s pětadvacetiletým zadákem smlouvu do 30. června 2008.

Článek

Zabavník po podpisu kontraktu odletěl do Košic a k letenskému týmu se připojí na začátku příštího týdne v rámci zahájení zimní přípravy.

"Trenér Griga o mě měl zájem už během mého působení v Žilině, když on trénoval Dubnici. Hrál jsem pod ním v reprezentaci do jednadvaceti let a velmi si ho vážím. Angažmá ve Spartě je pro mě velkou výzvou," řekl po podpisu smlouvy na letišti v Sofii Zabavník.

Původní smlouva v CSKA Sofie měla slovenskému reprezentantovi, jenž v letošní anketě Fotbalista Slovenska obsadil 7. místo, končit 30. 6. 2006. Během této zimní přestávky o něj usilovaly kluby zvučných jmen: Zenit Petrohrad, Lokomotiv Moskva, Feyenoord Rotterdam a dva týmy z německé bundesligy.

"Přesvědčil mě velký zájem trenéra Grigy i vedení Sparty. Vím, že pro Spartu to byla s CSKA velmi tvrdá jednání, ale nakonec to dobře dopadlo," dodal Zabavník.

Třetí posila ze Slovenska

Pětadvacetiletý hráč se stal ve Spartě už třetí novou tváří ze Slovenska. Už dříve se na Letné upsali Michal Hanek a Tomáš Kóňa. Zabavník je z této trojice nesporně nejlepší. V kvalifikaci vynechal jen jediný zápas, jinak byl pokaždé na hřišti od začátku do konce.

Vedle nové trojice působí ve Spartě také slovenští reprezentanti Martin Petráš a Karol Kisel. Slovenský trenér Stanislav Griga navíc přivedl do klubu jako asistenta krajana Róberta Paldana.

Obě strany se dohodly, že přestupovou částku nebudou zveřejňovat. V kuloárech se však hovoří o 400 tisících eur, což je necelých 12 miliónů korun.

Slovenští hráči ve Spartě:
JménoPostPřišelBývalý klubDélka smlouvy
Karol Kiselzáložník2005Slovan Liberecdo 30. 6. 2009
Martin Petrášobránce2002Jablonecdo 30. 6. 2006
Michal Hanekobránce2005Dynamo Moskvado 30. 6. 2008
Tomáš Kóňazáložník2005Nitrado 30. 6. 2008
Radoslav Zabavníkobránce2005CSKA Sofiedo 30. 6. 2008

Reklama

Související témata: