Hlavní obsah

Čech po Irsku: Snad se pohoda nevytratí, před ME se rozjedeme na pozitivní vlně

dos (Dublin)Sport.cz

Další zápas s čistým kontem měl na dosah. Brankář Petr Čech odolal sólu Robbieho Keana i dalším šancím Irů. Když už se zdálo, že fotbalová reprezentace v Dublinu Barošovým gólem zvítězí, Cox čtyři minuty před koncem úvodního zápasu letošního roku vyrovnal na konečných 1:1. Gólman Chelsea inkasoval po střele mezi nohy, jeho celkový dojem z výkonu národního týmu však je pozitivní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech věří, že pohoda reprezentaci vydrží až do šampionátu.

Článek

Jaký máte z letošní reprezentační premiéry dojem?

Hráli jsme dobře. Až na poslední minuty, kdy nás domácí dostali pod tlak a hra se navíc rozbila častým střídáním. Celkový dojem je ovšem velmi dobrý.

Také vy jste si už asi myslel, že vítězství je na dosah.

Můžeme jen litovat, že jsme některé další šance nedotáhli. Škoda, Irové nakonec ze závěrečného minitlaku dali gól.

Přátelské zápasy přitom nároďák v poslední době ne vždy zvládal. Jako v Norsku, kde v létě před pokračováním kvalifikace doslova vybouchl.

Tentokrát bylo na první pohled patrné, že všichni hrají s chutí. Strašák Norska tam byl a za žádnou cenu jsme něco podobného nechtěli opakovat, abychom se před mistrovstvím Evropy nedostali pod tlak.

Vítězná série sice skončila, sebedůvěru jste si ovšem v Irsku posílili.

Tenhle zápas je ideální pro pohodu v týmu. Takhle se rozjedeme na pozitivní vlně. Až se vrátíme po klubové sezóně na soustředění, tak se ta pohoda snad nevytratí.

Cox vás prostřelil z úhlu mezi nohy, to mají gólmani nejméně rádi...

Samozřejmě, inkasovaný gól pořád mrzí. Vyhrát je lepší než remizovat. Ale co se týče celkového hodnocení, byla to velmi pozitivní premiéra letošního roku. Ztratili jsme míč a už gólu nezamezili, ale celkový dojem to nekazí.

Hlavně pro Štajnera, Limberského a Rajtorala byl zápas velkým testem pro případnou nominaci na EURO. A trenér Bílek přiznal, že mu muži na hraně příjemně zamotali hlavu.

Všichni kluci zapadli a hráli dobře. Je vidět, že jsou z Liberce i Plzně rozehraní, že se jim daří. Pohodu si přivezli i do Irska. Je dobře vidět, že i hráči z širšího týmu můžou být platní.

Tlak domácích se v závěru přece jen stupňoval. Kdy vám bylo na trávníku nejhůř?

Irové se moc k zakončení nedostali, měli pár střel a hlavičky zblízka. Těžko se vybírá nejhorší moment.

Reklama