Hlavní obsah

Otevřený trénink v Plzni navnadí příznivce reprezentace k hlasitému fandění

Kvalifikace mistrovství Evropy 2016 vstupuje do podzimního finiše a fotbalová reprezentace bude potřebovat v hledišti každý hlas. Národní tým proto ve spolupráci se svými partnery připravil několik akcí pro fanoušky. Mužstvo Pavla Vrby hraje příští čtvrtek 3. září v Plzni s Kazachstánem a v neděli 6. září pak v Lotyšsku. V říjnu zakončí skupinu náročným dvojzápasem s Tureckem a v Nizozemsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci českého týmu během utkání s Řeckem. Doženou svůj tým i na další ME...?

Článek

Znovu vsadí na osvědčený recept, trénink otevřený pro veřejnost. Před loňským duelem s Islandem na něj do Doosan Areny přišlo pět tisíc diváků. Tentokrát mohou fanoušci v Plzni přijít do Štruncových sadů na otevřený trénink příští středu 2. září od 18:15 do 19:15.

„Byl bych rád, kdyby lidi přišli v takovém počtu jako před Islandem. Pro hráče to bylo hodně zavazující a zápas se nám pak také vydařil. Fanoušci budou hráče motivovat," vyzývá příznivce trenér Pavel Vrba. „Věřím, že se Plzeň zase ukáže jako fotbalové město a že nás fanoušci budou povzbuzovat nejen na tréninku, ale i v zápase," doufá bývalý kouč Viktorie.

Minuta ticha za Masopusta

Utkání s Kazachstánem bude předcházet minuta ticha za zesnulou legendu českého fotbalu Josefa Masopusta. Během zápasu pak budou diváci soutěžit v hlasitosti fandění. Pokud překonají hladinu zvuku 110 decibelů, dostane každý návštěvník utkání zdarma plechovku Pepsi.

Stanovená hladina zvuku nutná k dosažení výzvy se odvíjí od síly hluku na událostech, jako jsou koncerty nebo sportovní klání, během kterých se pohybuje hladina zvuku právě kolem 110 dB.

Pro fanoušky národního týmu je určen také celonárodní projekt o nejlepší fotbalové choreo. O vítězném návrhu bude hlasovat veřejnost. Nejlepší choreo pak bude k vidění 10. října během zápasu s Tureckem.

Reklama

Související témata: