Hlavní obsah

Kanonýr Lafata přinesl na sraz berle, horší je, že Vrba může přijít o pátého záložníka

Aktualizováno

Letenský kanonýr jako by věrně ilustroval, že aktuální situace fotbalové reprezentace se točí především kolem zdraví hráčů. Na sraz před dvojzápasem s Kazachstánem a v Lotyšsku přišel David Lafata s berlemi a ortézami - naštěstí jen aby je vrátil po svém letním zranění. Kouč Pavel Vrba teď ovšem trne, zda zranění ramena umožní pokračovat v přípravě Danielu Kolářovi. Plzeňský záložník se může stát již pátým středopolařem, o něhož by trenér přišel!

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český útočník David Lafata přišel na sraz fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s berlemi a ortézami.

Článek
Fotogalerie

Hotový lazaret. Ze základní sestavy, kterou kouč poslal v červnu na hřiště v Reykjavíku, se zranili Rosický, Pilař, Plašil, Vácha a Necid. A na dopoledním nedělním srazu Pavel Vrba zjistil, že dost možná přijde také o plzeňského Daniela Koláře. Byl by již pátým záložníkem mimo hru!

„Dnes půjde Dan na trénink, zkusí to a rozhodneme se, jestli bude moci na srazu pokračovat. Má naražené rameno ze čtvrteční pohárové odvety. Za týden, za dva bude všechno v pořádku, ale bohužel je to hodně bolestivé," líčí Pavel Vrba stav dalšího maroda.

Chystá se tedy na variantu, že místo Koláře bude muset dodatečně povolat někoho jiného. „Šlo by o ofenzivního hráče. Ze stávající nominace Dana typologicky nahradíme. Možná bychom tedy udělali trochu změnu a sáhli spíš po hrotovém útočníkovi, jehož bychom v případě potřeby mohli využít v závěru utkání ve vápně," naznačuje Vrba, že dojít by mohlo na dlouhány Libora Doška či Romana Bednáře.

Velká šance pro nováčky

Sraz trenér zahájil jen s domácími hráči, legionáři se připojí až v neděli večer nebo v pondělí. „Musím poděkovat svazu, že se o víkendu nehraje naše liga. Jiné zahraniční soutěže ještě běží. Máme řadu nových tváří, takže dnešek využijeme k taktickému tréninku na Strahově. Trochu nepříjemné je, že ačkoli s Kazachstánem hrajeme už ve čtvrtek, v pondělí se budeme zaměřit hlavně na to, aby se kluci hrající o víkendu dali dohromady," avizuje Vrba.

Vzhledem k rozsáhlé marodce je dost možné, že některý z nováčků rovnou naskočí do základní sestavy. Brankáře Koubka se to netýká, záložník Pavelka, Skalák a Frýdek ve hře rozhodně jsou.

„Když už jsem tady, tak by si na základní sestavu troufl. Pořád je tady ovšem dost těch, kteří jsou zkušenostmi přede mnou," usmívá se liberecký kapitán David Pavelka.

Národní tým nastoupí 3. září v Plzni proti Kazachstánu a o tři dny později v Lotyšsku. Bitvu o ME 2016 pak zakončí těžkým dvojzápasem s Tureckem a v Nizozemsku.

Reklama

Související témata: