Hlavní obsah

Další rána před kvalifikací. Místo Sivoka musel Vrba povolat sparťanského Holka

zp, dosSport.cz

Jako by už neudělal reprezentační trenér Pavel Vrba před kvalifikační konfrontací s Kazachstánem a Lotyšskem změn v nominaci dost. Teď ho stihla další rána. Z mužstva vypadl zraněný stoper Tomáš Sivok, kterého trápí zhmožděná žebra. Namísto něho povolal reprezentační kouč promptně Maria Holka z pražské Sparty. V porovnání s posledním kvalifikačním vystoupením na Islandu jde už o šestou změnu, kterou Vrba musel udělat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok už je šestým hráčem, ktetý vypadl z nominace české fotbalové reprezentace před dalším dílem kvalifikace o EURO.

Článek

Už před vyřčením naminace na dva důležité duely měl kouč národního týmu starostí víc než dost.

„Zranění nám nominaci velmi komplikovala, je jich víc. Pro nové hráče to však může být impuls a pro nás zase pozitivní změna. Noví hráči jsou schopní to zvládnout," přiznával Pavel Vrba, který se musel rozloučit se čtveřicí záložníků Rosický, Plašil, Pilař, Vácha i s útočníkem Necidem.

Den před čtvrtečním plzeňským zápasem proti Kazachstánu musel ovšem udělat v kádru další rošádu.

Zlomená žebra vyřadila stopera Tomáše Sivoka. Obránce tureckého Burasporu tak narychlo nahradil letenský Mario Holek.

„Hodně mě to mrzí, ale nejsem ve stavu, abych pomohl klukům na hřišti. Problémy se žebrem jsem si přivezl ze sobotního ligového utkání, kdy jsem do něj dostal nepříjemný úder. Přijel jsem na sraz reprezentace a věřil, že se do kvalifikačních zápasů situace zlepší, dva tréninky jsem zvládl v pohodě. Ale při tom úterním se problémy vrátily a teď mě bolí každé nadechnutí," popsal Sivok svůj aktuální stav.

„Zpočátku nešlo o vážné zranění, Tomáš se cítil dobře, tréninky absolvoval naplno, ale včera po jednom ze soubojů došlo k výraznému zhoršení jeho stavu a následná vyšetření magnetickou rezonancí prokázala zlomeninu žebra. Znamená to, že Tomáš bude tři až čtyři týdny v klidu," konstatoval za lékařský tým Petr Krejčí mladší.

Jednatřicetiletý Sivok sice odjede s národním týmem do Plzně, kde bude kvalifikační střetnutí (hraje se ve čtvrtek ve 20.45) pochopitelně sledovat z tribuny, v pátek už do Lotyšska k dalšímu střetnutí kvalifikace cestovat nebude. V rize n astoupí národní tým v neděli v 18 hodin.

Šanci místo zraněného Sivoka dostává dodatečně povolaný Holek, osmadvacetiletý obránce pražské Sparty. Ten v reprezentaci zatím nasbíral osm startů, naposledy naskočil do hry v březnovém přípravném utkání na Slovensku.

Reklama

Související témata: