Hlavní obsah

Koho za Dovalila? K jednadvacítce by mohl přijít Lavička

Praha

Mise Jakuba Dovalila u fotbalové reprezentace do 21 let se podle řady zdrojů chýlí ke konci. Jednačtyřicetiletému kouči vyprší na konci června smlouva a údajně nebude obnovena. Nahradit by jej měl podle zákulisních zvěstí Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jakub Dovalil nejspíš skončí u české reprezentace do 21 let.

Článek

„Žádné informace nemám, naše vystoupení zhodnotí výkonný výbor. Chápu, že z pohledu lidí je rozhodující výsledek. Mohli jsme se uchýlit k totální obraně a možná se dočkat postupu. Volili jsme atraktivnější variantu, která úspěch nepřinesla, což uznávám," uvedl Dovalil.

Jeho tým byl i přes vyřazení nejproduktivnější z účastníků. „Pokud si vezmu, že jsme šampionát absolvovali bez čistokrevného útočníka, je to skoro zázrak. Také jsme dostali nejméně žlutých karet a měli nejméně faulů, což je z odborného hlediska důležitý faktor. Ale semifinále to nenahradí," posteskl si.

Jeho uvažovaný nástupce v minulosti u jednadvacítky působil, nyní je po jarním vyhazovu ze Sparty bez angažmá. „Nechci se k možnosti působení u reprezentačního týmu vyjadřovat," omluvil se z dovolené Lavička.

Měl by podle vás kouč Jakub Dovalil na lavičce české reprezentace hráčů do 21 let skončit?
Ano
16,1 %
Ne
83,9 %
Celkem hlasovalo 9312 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články