Hlavní obsah

Hareide v norském tisku: "Češi mohou vyhrát mistrovství světa."

OSLO

Středeční zápas na Letné o postup na fotbalové mistrovství světa zajistil norskému týmu vstupenky pouze před televizní obrazovky. Napsal to ve čtvrtek norský tisk, zároveň však ve shodě s tvrzeními trenéra Ageho Hareideho a hráčů zhodnotil vyřazení reprezentace českým týmem jako čestné.

Článek

"Prohráli jsme, ale se ctí. Češi totiž mohou jít velmi daleko, mají dokonce i na to, aby vyhráli mistrovství světa. Podle mého názoru mají lepší tým než třeba Italové," citoval deník Verdens Gang zklamaného, ale hrdého kouče Norů. "Všichni hráči, s nimiž jsme hovořili, byli zajedno v tom, že Norsko odvedlo v Praze solidní výkon," dodává deník. Podle některých hráčských hlasů si prý Seveřané zasloužili v Praze alespoň remízu.

Rovněž Aftenposten zakládá své hodnocení odvetného zápasu na hlasech z týmu a výrocích norského kouče. Deník uvádí, že podle Hareideho názoru si Norové postup prohráli již doma. Z českých hráčů sklidil nejvyšší pochvalu svým "občas až neuvěřitelným" výkonem brankář Petr Čech.

Dojem "odchodu se vztyčenou hlavou" potvrdil i list Dagbladet, který zároveň připomíná, že již od roku 1997 v baráži o mistrovství světa nikdy neuspěl tým, jenž doma prohrál první zápas. "Za posledních osm let to zkoušelo pět celků a všechny neúspěšně," napsal list. Dodal, že norská statistika zápasů proti Československu a Česku vypadá ještě smutněji - Norové od roku 1920 ve vzájemných kláních nedokázali zvítězit ani jednou.

"Nezbývá, než se teď začít těšit na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku v roce 2008," uzavřel Dagbladet na posledních řádkách komentář k norskému účinkování v kvalifikaci na světový šampionát.

Reklama