Hlavní obsah

Fotbalisté vybírají ubytování na MS

PRAHA

V první polovině ledna bude definitivně jasno, kde se ubytují čeští fotbalisté na fotbalovém MS v Německu. "Tak říkajíc do finále se dostaly tři lokality, z nichž jednu s největší pravděpodobností vybereme. I když organizační výbor by rád znal místo našeho pobytu co nejdříve, jedná se o velmi závažnou věc, kterou nelze uspěchat," prozradil Právu zdroj blízký reprezentaci.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Blízko hotelu musí mít čeští fotbalisté k dispozici i kvalitní tréninkové zázemí - ilustrační foto

Článek

O konkrétních místech hovořit nechtěl, dokud především trenér Brückner neřekne své ano. Jedna z lokalit podle informací Práva leží poblíž nizozemských hranic, druhá blíže švýcarských a třetí je rovněž v severozápadní části Německa a nejblíže by z ní mělo být do Kolína nad Rýnem. Český tým hraje 12. 6. v Gelsenkirchenu s USA, 17. 6. s Ghanou v Kolíně nad Rýden a 22. 6. s Itálii v Hamburku. Do dějiště šampionátu by však měl odcestovat kolem 6. června.

"Vzhledem k možnosti létat na zápasy není důvod hledat místo blízko měst, kde budeme hrát zápas skupiny. V místo by mělo být dál od rušných měst, ale na letiště by to nemělo být déle, než třicet minut. Samozřejmě důležitou podmínkou je kvalitní tréninkový areál s potřebným zázemím i pro sdělovací prostředky, abychom na hotelu nebyli rušeni. Pochopitelně i toto centrum musí být poblíž hotelu, který musí skýtat zázemí pro rehabilitaci i různé formy odpočinku a dostatek prostor pro hráče i realizační tým a vše, co je potřebné pro klidný několikatýdenní pobyt. Druhou Penha Longu, jako v Portugalsku, těžko najdeme," nastínil zdroj náročná kritéria pro výběr.

Reklama