Hlavní obsah

Sparta za výhru v Superpoháru zkasírovala milion, o kapitána Řepku však přišla

PRAHA

Milion korun za vítězství v premiérovém ročníku domácího Superpoháru sice mistrovská Sparta zkasírovala, o svého kapitána Tomáše Řepku však přišla a minimálně v prvním ligovém kole v Hradci Králové se bez něho bude muset obejít. V duelu vítěze ligy s držitelem národního poháru se totiž nechal Řepka už po necelé půlhodině vyloučit a trest ze zápasu zavedeného na oživení úvodu sezóny se mu přenese do ligové soutěže. I v deseti ovšem dokázali Pražané Sionkovým gólem 1:0 vyhrát a Superpohár získat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vyloučený sparťan Tomáš Řepka odchází ze hřiště v utkání Superpoháru.

Článek

S novou kamerunskou akvizicí Kweukem na hrotu útoku a hlavně navrátilcem z britských ostrovů Matějovským v roli dirigenta začala Sparta premiérový duel o tuzemský Superpohár aktivněji, takže si nejen mírnou převahu vytvořila, ale i ke střelbě se mnohem častěji dostávala.

Sionko se nejprve ránou z dobrých dvaceti metrů a pak prudkým stříleným centrem pokusil vystrašit plzeňskou obranu, k němu se přidal po parádní Matějovského kolmici i Vacek, jenže na Krbečka si nepřišli.

Sparťan Hoheneder v hlavičkovém souboji s Radou z Plzně během Superpoháru.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Teprve po dvaceti minutách se začala probírat a na otevřenou partii přistupovat i Plzeň. Zvláště, když po necelé půlhodině začala její přesilovka, neboť Řepka zastavil pronikajícího Petrželu faulem a bez předchozího varování musel hodně přísně ze hřiště, což pochopitelně další průběh duelu poznamenalo. Pražané se stáhli do obrany a čekali na příležitost k rychlým výpadům, hosté vytrvale, ale marně bušili do jejich sevřených řad. Horváthovým trestným kopům totiž scházela rasance i přesnost, střely Petržely či Rady  zase Blažka překvapit nemohly.

Jeden ze soubojů v Superpoháru - Leonard Kweuke ze Sparty a plzeňský Tomáš Rada (na zemi).foto: ČTK/Michal Kamaryt

Ani po změně stran se obraz servírovaného fotbalu nezměnil a oboustranná mizérie pokračovala. Plzeň se sice snažila, ale její útočné počínání bylo platonické a hlavně hodně naivní, Sparta zůstávala u pozorného bránění a čekání na pravou chvíli a příležitost. Ta skutečně přišla ... Blažkův dlouhý výkop v 77.min. obranu Západočechů vyloženě zaskočil, takže Sionko se dostal tváří v tvář Krbečkovi a jako správný kapitán ho s přehledem přehodil.

Pražané pak už výhru s přehledem udrželi a Superpohár získali, neboť Plzeň se na nějaký nápor nezmohla. Logicky, protože i ona dohrávala jen v deseti bez vyloučeného Rajtorala.

Fotbalový Superpohár
Sparta - Plzeň 1:0
Branky: 77. Sionko. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Večeřa. ŽK: Rajtoral, Horváth (oba Pl.). ČK: 28. Řepka - 87. Rajtoral. Diváci: 3401. Poločas: 0:0.
Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Žofčák (90.+1. Kadlec), Vacek (46. Hejda), Matějovský, Sionko - Kweuke (82. Lačný).
Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Ševinský, Navrátil, Limberský - Rada (82. Jiráček) - Petržela, Horváth, Kolář (67. Tatanašvili), Rezek - Bakoš (89. Vaněček).

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 30. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články