Hlavní obsah

Sebevědomí mu neschází. Peruánec ozdobil rozhodující bitvu o titul úžasným kouskem

Rozhodující bitva o mistrovský titul v peruánské lize nabídla divákům hodně napínavé představení, v němž se bylo na co koukat. Zápas mezi týmy Sporting Cristal a Juan Aurich přinesl hned pět gólů, přičemž jeden z nich byl skutečně výstavní. Postaral se o něj zkušený záložník Junior Viza. Jeho akrobatický kousek neměl vůbec žádnou chybu, radost devětadvacetiletého fotbalisty však po skončení utkání přebilo hořké zklamání. Jeho mužstvo Juan Aurich totiž duel nakonec prohrál a na vysněný pohár nedosáhl.

Úžasný kousek Juniora Vizy.

 
Článek

První dva finálové zápasy play off mezi Sportingem Cristal a Juanem Aurich skončily remízou (2:2 a 0:0). Nového šampióna tak musel určit až třetí rozhodující zápas na neutrálním hřišti v městě Trujillu.

Na Estadio Mansiche začal lépe Juan Aurich, který poslal ve 13. minutě do vedení Rengifo. Sporting dokázal ve 41. minutě srovnat zásluhou Ávily, jenže ještě do přestávky měl tým z města Chiclayo těsný náskok zpět.

Dvě minuty před odchodem do kabin ukázal velké sebevědomí a kopací techniku zmiňovaný Junior Viza, který si z důležitosti střetnutí hlavu nelámal. Po centru z levé strany si zpracoval míč na prsa a poté bez přípravy nůžkami propálil soupeřova brankáře.

Ani jeho fantastická trefa ovšem Juanu nakonec nebyla nic platná. Po změně stran vyrovnal na 2:2 Calcaterra a zápas šel do prodloužení. V něm pak dokonal obrat v utkání Chávez, jenž k obrovskému nadšení fanoušků zajistil Cristalu sedmnáctý titul v klubové historii.

Reklama

Související témata: