Hlavní obsah

Ruský svaz údajně do středy zaplatí Capellovi dlužnou mzdu

Ruská fotbalová unie (RFU) údajně do středy zaplatí trenérovi reprezentace Fabiovi Capellovi dlužnou výplatu, na niž čeká půl roku. Po schůzce s ministrem sportu Vitalijem Mutkem to přislíbil prezident RFU Nikolaj Tolstych.

Foto: Profimedia.cz

Italský trenér Fabio Capello

Článek

Šéf ruského fotbalu nevyloučil využití státních financí. "Použijeme jakékoli oficiální zdroje peněz, které pomohou RFU splnit závazky ke Capellovi," řekl. Slavný italský trenér má s ruským svazem smlouvu na devět milionů eur ročně.

Situaci v posledních době navíc komplikuje pokles rublu. Podle agentury AP je totiž Capellův kontrakt vypsán v eurech, nicméně má být vyplácen v rublech v takovém kurzu, který je platný v době splácení. Což tedy znamená, že dlužná částka od července přijde RFU na zhruba o 40 procent víc peněz, než kdyby byla zaplacena v termínu.

Osmašedesátiletý Capello trénuje ruskou reprezentaci od roku 2012 a v lednu prodloužil smlouvu až do domácího mistrovství světa v roce 2018. V poslední době se však jeho svěřencům nedaří, vyhráli pouze jeden z osmi soutěžních zápasů.

Reklama

Související témata: