Hlavní obsah

Útočník Balaj odešel ze Slavie do chorvatské Rijeky

Aktualizováno

Fotbalový útočník Bekim Balaj po půlročním působení skončil v pražské Slavii. Třiadvacetiletý hráč přestoupil do druhého celku chorvatské ligy HNK Rijeka, kde ve čtvrtek podstoupil zdravotní testy a podepsal smlouvu. Vršovický klub o tom informoval na svých webových stránkách s tím, že výši odstupného oba celky nezveřejní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Bekim Balaj odchází ze Slavie do Rijeky.

Článek

Balaj, který oblékal dresy obou nejslavnějších pražských klubů, odehrál na podzim v sešívaném dresu Slavie celkem třináct zápasů, v kterých vstřelil tři góly. Postupně však vypadl ze základní sestavy.

„Bekim i my jsme očekávali větší zápasové vytížení, než jaké v průběhu podzimu měl. Do toho dostal nabídku od Rijeky, která si ho vyhlédla jako náhradu za odcházejícího útočníka Kramariče. Nabídli mu dobré podmínky i dobrou perspektivu dalšího fotbalového růstu a on se rozhodl přijmout," sdělil sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Albánský reprezentant Balaj na sebe upoutal v září poté, co vstřelil jediný gól v kvalifikačním zápase s Portugalskem a postaral se o senzační výsledek. Pak se připletl do strkanice v Bělehradu, duel tehdy narušil dron s vlajkou Velké Albánie. Disciplinární komise UEFA poté kontumovala zápas ve prospěch Srbů, domácím ale zároveň odečetla tři body.

Transferu do Rijeky nasvědčoval i fakt, že Balaj neodcestoval se Slavií na soustředění na Slovensko.

Reklama

Související témata: