Hlavní obsah

Šokující moment: rozhodčí v Brazílii vytáhl na hráče pistoli

Jak dosáhnout zklidnění situace na fotbalovém hřišti, když s hráči cloumají emoce? Když nepomáhá domluva, rozhodčí obvykle začnou rozdávat karty. Jenže v brazilské nižší soutěži se sudí odhodlal k nevídané věci. Na hráče vytáhnul zbraň!

Rozhodčí vytáhl během zápasu pistoli

 
Článek

Gabriel Murta je v civilním povolání policistou a o víkendech si přivydělává jako rozhodčí v amatérských soutěžích poblíž brazilského města Belo Horizonte. O tomto víkendu jakoby si ale spletl, že zrovna není ve službě...

V utkání na hřišti Brumadinha se hráči hostujícího celku Amantes da Bola cítili poškození verdikty hlavního arbitra, kterého podle očitých svědků udeřili a ještě nakopli. Murta se proto rozhodl odebrat do šatny, po chvilce se ale na hřiště vrátil. S pistolí v ruce...

„V daný moment se rozhodl mít u sebe zbraň, protože podle jeho názoru šlo o otázku kontroly situace," prohlásil šéf tamějších rozhodčích Giuliano Bozzano. Murtu musel uklidnit až jeho asistent na pomezí a brankář jednoho z týmů.

Trestu za své chování ovšem nejspíš neunikne. V pondělí bude předvolán na zasedání disciplinární komise, na které byl pozván i psycholog. Na základě vypracovaného posudku může být suspendován, ve vzduchu visí i doživotní zákaz ve funkci rozhodčího. „Tohle zcela zjevně není běžná událost a nechci se teď unáhlit," uvedl Bozzano.

Reklama

Související témata: