Hlavní obsah

Plzeňský Procházka už patří Osmanlisporu, číslo dresu z Viktorie mu zůstane

Aktualizováno

Jeden z aspirantů nominace na fotbalvoé EURO ve Francii mění dres. Reprezentační obránce Václav Procházka úspěšne prošel zdravotními testy a stal se definitivně hráčem Osmanlisporu, kam přestoupil z Plzně. Na soustředění v Antalyi dnes s aktuálně dvanáctým celkem turecké ligy podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí na další rok. Přestup potvrdila Viktoria i hráčův manažer Pavel Zíka.

Foto: Archiv Václava Procházky

Podepsáno... Václav Procházka (vpravo) již v barvách tureckého Osmanlisporu spolu se svým manažerem Pavlem Zíkou.

Článek
Fotogalerie

Kluby již dohodnuté byly, očekávaný přestup se pak dotáhl přímo v Turecku. "Vašek by měl vytvořit stoperskou dvojici s polským reprezentantem Szukalou. I v novém týmu bude nosit číslo dresu 21, které měl v Plzni," informuje Sport.cz hráčův manažer Pavel Zíka.

Plzeň dala jedenatřicetiletému stoperovi k odchodu zelenou. „Přestup Václava Procházky do zahraničí beru jako určitou formu odměny za skvělé výkony, které v Plzni během svého angažmá odváděl. Vašek je plzeňským odchovancem a hráčem, kterého k Viktorii pojí pevné pouto. Jsem velmi rád, že se naše cesty rozcházejí za vzájemného respektu," říká Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Důležitou postavou jednání byl sportovní ředitel Jürgen Röber. Bývalý německý kouč trénoval v klubu v době, kdy se ještě jmenoval Ankaraspor. Z českých fotbalistů v něm působili Erich Brabec, Adam Petrouš a Jan Rajnoch.

První dojmy z Ankary má skvělé

„Mám smíšené pocity, protože jsem v Plzni prožil krásná léta. Jsem vděčný za to, že jsem mohl po angažmá v Mladé Boleslavi jít zpátky domů. Zatímco dříve jsme tady stále zachraňovali první ligu nebo se do ní snažili postoupit, v posledních čtyřech sezónách to bylo něco neuvěřitelného. Teď se ale přede mnou objevila nová příležitost, nová výzva a já se rozhodl ji vyslyšet," vzkazuje Procházka pro klubové stránky Viktorie.

Stoper se vydává na své první zahraniční angažmá. „Před několika lety se museli přejmenovat a postupně se vraceli do ligy. To se jim letos povedlo a teď se budou chtít na dlouho v lize usadit," popisuje ambice svého nového klubu. Těší se i na turecké hlavní město. „Na Ankaru jsem slyšel jen pozitivní ohlasy, i první dojmy jsou skvělé. Věřím, že budu spokojen nejen s fotbalem, ale také v rovině osobního života. Bude to ze začátku hodně těžké, čeká mě jiná kultura, musím se naučit jazyk, zařizovat bydlení apod. Nicméně bude to v každém případě zajímavá životní zkušenost a věřím, že mě posune opět dál," zamýšlí se hráč s více než 300 starty v nejvyšší české soutěži.

Náhradou je navrátilec Hubník

Již na začátku podzimu dostal laso z tureckého Antalyasporu. „Nabídky na přestup Václava Procházky jsme registrovali dlouhodobě, nicméně po dohodě s hráčem jsme je vytrvale odmítali. Současná nabídka však splnila představy Viktorie i samotného hráče, Osmanlispor měl o Vaška eminentní zájem a našli jsme společnou řeč," dodává Šádek.

Místo Procházky se do Viktorie vrací z hostování v Olomouci obránce Hubník. „S Procházkou odchází z kabiny velká osobnost, nicméně náš kádr je dostatečně zkušený a kvalitní. Roman Hubník je navíc na stoperu adekvátní náhradou," poukazuje generální manažer Plzně.

Viktorka zůstává Procházkovi nadále v srdci. „V Plzni je skvělá parta a bude mi hodně chybět. S klukama budu v kontaktu a budu držet palce. Přijedu se podívat hned, jak to bude možné. Chtěl bych poděkovat všem v klubu. Nejen trenérům a vedení, ale i lidem, kteří nejsou pro fanoušky vidět. Je to jedna velká rodina a neodchází se mi snadno. Fanouškům děkuju za to, že jsem před nimi mohl hrát, mám díky nim zážitky, na které nikdy nezapomenu," ujišťuje Procházka.

Reklama

Související témata: