Hlavní obsah

Čech popsal drama po srážce: Nosítka! volala marně doktorka. Mourinho byl frustrován

Derby

Podivné selhání pořadatelů ještě vyhrotilo poměrně dramatickou situaci z konce první půle boje o semifinále anglického Ligového poháru v Derby, kde Chelsea zvítězila 3:1. Fotbalový gólman Petr Čech při snaze vyboxovat míč před dotírajícím Richardem Keoghem hlavou poslal k zemi i spoluhráče Kurta Zoumu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Hráči Chelsea přihlížejí, jak lékaři a pořadatelé pomáhají Kurtu Zoumovi, jenž bezvládně ležel po střetu s Petrem Čechem.

Článek
Fotogalerie

Z těžko pochopitelných důvodů ale místní pořadatelé dlouho nereagovali na žádost o nosítka od lékařky Chelsea Evy Carneirové pro knokautovaného Francouze, s nímž to bezprostředně po střetu nevypadalo vůbec dobře.

„Eva přes rádio opakovaně žádala: „Přineste nosítka. Přineste nosítka. I my jsme to slyšeli. Proto jsme pak byli všichni naštvaní, když nikdo nereagoval," cituje britský list The Guardian zlost brankáře Čecha, jenž chytal třetí zápas v bráně Blues za sebou.

Na stadiónu bylo následně k vidění ve špičkovém fotbale velmi ojedinělé zjevení, když liknavým pořadatelům přiběhli na pomoc španělští hráči Chelsea Cesc Fábregas a César Azpilicueta, kteří nesli nosítka.

Nejde o nic vážného, oddechl si Mourinho

Podle Guardianu byl kouč José Mourinho „frustrován, jak dlouho trvalo, než nosítka konečně dorazila". Naštěstí to, co vypadalo jako velké drama, se nejspíš obejde bez vážnějších následků. „Je v pořádku. Měl v puse krev, musel na vyšetření k lékařům. Ale nejde o nic vážného, ani nemusel do nemocnice. Už v pondělí (proti Stoke) bude k dispozici," prozradil o Zoumově stavu Mourinho.

Ostrovní novináři se českého gólmana pochopitelně ihned ptali, zda se mu při nebezpečném střetu nevybavila hrozivá srážka se Stephenem Huntem z října 2006, při níž Čech utrpěl frakturu lebky.

„Ve fotbale se tyhle situace stávají poměrně často. Před bránu míří vysoký míč a každý chce na něj dosáhnout, při čemž vždy hrozí kolize. Není to nijak výjimečné, takže ne při každé takové srážce se mi vybaví to moje zranění," vysvětloval Čech, podle jehož názoru zabránila oboustranně vážnějším následkům jeho helma.

Láká Čecha Liverpool?

Český brankář nakonec i třetí duel za sebou v bráně Chelsea, kde nyní zaskakuje za zraněného Thibauta Courtoise, dovedl k vítězství. A v Anglii i nadále neutichají spekulace o jeho možném odchodu ze Stamford Bridge.

Ve středu například uveřejnil list Daily Mirror, že ostříleného gólmana chce zlákat na hostování konkurenční Liverpool, jehož momentálně trápí na postu brankáře velká krize.

Čech i Mourinho však jakékoliv nabídky z Anglie i jiných zemí popírají a gólmanův odchod v lednu z týmu Chelsea opakovaně popisují jako krajně nepravděpodobný.

Plzeňský rodák se už naopak nemůže dočkat jarních vyřazovacích bojů v Lize mistrů, v nichž Chelsea vyzve Paris St. Germain s bývalým zadákem Blues Davidem Luizem.

„Už před losem jsem předpovídal, že to takhle dopadne. Říkal jsem klukům, že narazíme buď na něj, nebo na Carvalha (momentálně hraje za Monako). Máme PSG. Půjde určitě o velmi zajímavý souboj. Minulou sezónu to byl pro nás velký duel, venku jsme prohráli (1:3), ale doma jsme si vedli skvěle (2:0). Očekávám, že i tentokrát to bude stejně těžké, jako minule," předpověděl Čech.

Reklama

Související témata: