Hlavní obsah

Kalas má smůlu, dědek Terry je podle Mourinha stejně dobrý jako před deseti lety

Fotbalový dědek je před koncem roku v ráži. Čtyřiatřicetiletý kapitán John Terry otevřel v pátečním šlágru 18. kola anglické Premier League skóre a přispěl tak k výhře 2:0 svojí Chelsea nad městským rivalem West Ham United. Zkušený stoper za uplynulých pět dní vstřelil už druhý gól. Páteční trefa byla již jeho 61. v klubu.

Foto: Darren Staples, Reuters

John Terry v Chelsea prostě nestárne...

Článek

Mladý český reprezentant Tomáš Kalas, který Chelsea patří a jednou by teoreticky v dresu Blues mohl kráčet v Terryho stopách, má zatím smůlu. Údělem českého talentu zatím dál budou hostování, protože John Terry rozhodně není na odchodu do fotbalového důchodu.

Naopak, v posledních týdnech o sobě kapitán Blues dává vědět. Nejenže v pátek pomohl lídrovi tabulky úvodním gólem, navíc skvěle „vygumoval" ve formě hrajícího útočníka hostů Andyho Carrolla.

Změnila se jen kapitánova dvojčata

Po zápase trenér domácích José Mourinho vychválil Terryho do nebes. Portugalský kouč na stoperovo konto uvedl, že je stejně dobrý, jako byl před deseti lety, kdy Mou působil na Stamford Bridge poprvé.

„Srší z něj sebevědomí. Když se podívám na mého Johna z let 2004, 2005 a 2006 a nyní, není tam žádný rozdíl. Jediné, co se změnilo, jsou jeho dvojčata. Tehdy byly novorozenci, nyní během tréninků běhají kolem hřiště a kopou do míče. John hraje stejně dobře jako tehdy. A je to proto, jak vždycky říkám, když hraje tým dobře, hraje se dobře i jednotlivcům," cituje Mourinhovu chválu BBC.

Lídr je kreativnější než v minulé sezóně

Chelsea uhájila stoprocentní domácí bilanci v této sezóně. V minulém ročníku jí titul těsně unikl, momentálně je v lize nezastavitelná.

„Naše výsledky jsou dobré a hráči jsou šťastní. Já jsem šťastný jako trenér, protože tým hraje dobře. Je důležité, že se zde cítí všichni v pohodě. Pokud porovnám mužstvo z minulé sezóny, teď jsme lepší v práci s míčem. Minulý rok jsme byli výborní v defenzivě a dobře organizováni, ale chyběla nám trochu kreativita. Teď máme víc tvořivosti a dynamiky," libuje si Mourinho.

Reklama

Související témata: