Hlavní obsah

Southampton - Chelsea 1:1Všichni lídři anglické ligy jen remizovali, Rosický nebyl ani na lavičce Arsenalu

Londýn
Aktualizováno

Čtvrtý hostil prvního a připravil ho o body. Fotbalisté Chelsea remizovali v 19. kole anglické Premier League na hřišti Southamptonu 1:1. Nemusí je to však tolik mrzet, druhý Manchester City totiž doma senzačně také jen remizoval 2:2 s předposledním Burnley. Třetí Manchester United remizoval na hřišti Tottenhamu 0:0 a protáhli svou sérii bez prohry už na devět zápasů. Naposledy ho o všechny body obral 2. listopadu v derby Manchester City. Arsenal zvítězil v derby na hřišti West Hamu 2:1 a dotáhl se bodově na Southampton. Záložník Tomáš Rosický nebyl připraven ani na lavičce.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Florin Gardos (vpravo) ze Southamptonu a Didier Drogba z Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Chelsea měla problémy na hřišti Southamptonu. Domácí se v 17. minutě ujali vedení. Tadič vysunul efektním lobem Maného a ten si s Courtoisem mazácky poradil. Blues srovnali v nastaveném čase první půle. Hazard si navedl míč do pokutového území, obešel dva soupeře a přesnou ránou překonal Forstera. Hned první střela Chelsea na branku skončila gólem...

Také po přestávce představoval belgický šikula Hazard největší nebezpečí pro domácí branku, jinak toho však Chelsea moc nenabídla. Southampton v 89. minutě přišel o vyloučeného Schneiderlina, nerozhodný stav se už ovšem nezměnil.

Manchester City nepotvrdil roli favorita proti Burnley. Ve 23. minutě otevřel skóre David Silva, který si v posledních pěti duelech připsal pět branek, a o deset minut později zvýšil Fernandinho. Jenže na začátku druhého dějství snížil George Boyd, i když opakované záběry ukázaly, že stál v době Ingsovy přihrávky v ofsajdu. O vyrovnání se v 81. minutě postaral čtvrtým gólem v sezóně Ashley Barnes.

Kohouty podržel brankář Lloris

United měli blízko ke gólu ve 24. minutě, kdy po Jonesově hlavičce obránce Vertonghen podle videotechnologie odkopl míč z branky až zpoza čáry. Skóre se ale nezměnilo kvůli odpískanému ofsajdovému postavení střelce.

Svěřenci Louise van Gaala se v prvním poločase dostali do dalších několika slibných příležitostí, Kohouty ale podržel brankář Lloris. V závěru utkání měl naopak více ze hry Tottenham, na čtvrtou ligovou výhru za sebou ale nedosáhl. S Manchesterem ale už popáté v řadě v Premier League neprohrál, což se dosud povedlo pouze Liverpoolu a Blackburnu.

Arsenal vyhrál 2:1 na hřišti West Hamu a ani na lavičce nebyl jeho záložník Tomáš Rosický. Kapitán české reprezentace přitom v pátek rozhodl vítězným gólem o triumfu Gunners 2:1 nad QPR. Otázkou zůstává, jestli si přivodil zranění, nebo se jej rozhodl kouč Kanonýrů Wenger v našlapaném programu šetřit.

Arsenal zasadil West Hamu rozhodující údery v poslední pětiminutovce prvního poločasu. Nejprve Santiago Cazorla proměnil penaltu za faul, chvíli nato Oxlade-Chamberlain poslal přesnou přízemní přihrávku ve vápně Dannymu Welbeckovi a čtyřiadvacetiletý útočník se trefil počtvrté v sezóně. Londýnské derby zdramatizoval gólem v 54. minutě Cheikhou Kouyaté, Arsenal ale těsné vítězství udržel a West Ham porazil poosmé v řadě.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Tottenham - Manchester United 0:0,
Southampton - Chelsea 1:1 (17. Mané - 45.+1 Hazard),
Aston Villa - Sunderland 0:0,
Hull - Leicester 0:1 (32. Mahrez),
Manchester City - Burnley 2:2 (23. Silva, 33. Fernandinho - 47. Boyd, 81. Barnes),
QPR - Crystal Palace 0:0,
Stoke - West Bromwich 2:0 (51. a 66. Diouf),
West Ham United - Arsenal 1:2 (54. Kouyaté - 41. Cazorla z pen., 44. Welbeck),
17:15 Newcastle - Everton.

Reklama

Související témata: