Hlavní obsah

To už nejsou chyby, to je kampaň proti Chelsea, rozpálil se Mourinho po remíze na Southamptonu

Sudí Anthony Taylor ho pořádně vytočil. Podle očitých svědků byl kouč fotbalistů Chelsea José Mourinho bezprostředně po zápase na půdě Southamptonu rozzuřený na nejvyšší mez. To proto, že zákrok domácího obránce Targetta na pronikajícího Fábregase neposoudil hlavní arbitr jako zákrok penaltový, ale naopak ukázal španělskému legionáři žlutou kartu za simulování.

Foto: Darren Staples, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho.

Článek

„Půjdu za ním, popřeju mu dobrý Nový rok, ale zároveň mu řeknu, že by se měl stydět," nechal se slyšet kouč Blues poté, co se po remíze 1:1 přece jen trochu zklidnil.

Ke kontaktu mezi Targettem a Fábregasem došlo. Opakované televizní záběry to potvrdily. Levý obránce Saints deset minut po přestávce pronikajícího záložníka Chelsea podrazil, jenže rozhodčí pokutový kop nenařídil. Místo toho ukázal udivenému španělskému legionáři žlutou kartu za simulování.

Skandál, rozpálil se Mourinho

„Ve všech zemích, kde jsem v minulosti pracoval, by na druhý den byly sportovní stránky plné toho, že jde o skandál. A on to skandál skutečně je," rozpovídal se Mourinho po remízové partii se Southamptonem. „V této zemi ale budeme říkat, že šlo o velkou chybu s velkým vlivem na výsledek," dodával se svým typickým sarkasmem.

Vytočený remízou šel dokonce tak daleko, že označil chybu sudího Taylora za součást kampaně vedené proti jeho Chelsea.

„Nevím, proč tomu tak je a je mi to jedno. Ale je to fakt, protože ostatní trenéři, komentátoři i média vytváří na rozhodčí tlak, aby je nasměrovali proti mému mužstvu," rozčiloval se Special One.

„To už nejsou jen incidenty, nejde o jednotlivé události, ale o kampaň. Jasnou kampaň proti nám," rozpálil se do kamer Sky Sports a hned uváděl příklady, kdy se cítil on i jeho svěřenci ukřivděni. Třeba Diego Costa, Cahill, Ivanovič, Willian a teď pro změnu Fábregas.

Vždyť šlo o dvojitý trest...

„I rozhodčí může udělat chybu, jako ji udělám já nebo hráči. Jenže tohle bylo zásadní rozhodnutí, které ovlivnilo výsledek a pro nás představovalo dvojitý trest. Penalta se nepískala, Fábregas dostal neoprávněně žlutou," rozpaloval se Mourinho navzdory tomu, že jeho Chelsea vede Premier League dál s náskokem tří bodů před obhájcem titulu Manchesterem City.

„Dvojitý trest je prostě něčím neuvěřitelným. Rozhodčí nejsou na hřišti od toho, aby odhadovali, co se stalo, ale aby situaci viděli a posoudili. A když udělají chybu, měli by mít možnost ji přiznat. A stejně tak by měla existovat možnost neoprávněně udělenou kartu ex post zrušit," začal navrhovat kouč Blues.

Získají fotbalisté Chelsea v letošní sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
70,5 %
Ne
29,5 %
Celkem hlasovalo 10185 čtenářů.

Reklama

Související témata: