Hlavní obsah

Rozhodnuto! Lampard zůstane v Manchesteru City až do konce sezóny

Manchester

Anglický záložník Frank Lampard za oceán zatím nezamíří. Šestatřicetiletý fotbalista, jenž od léta v týmu hostuje z New York City, kam odešel po minulém ročníku, po kterém skončil v Chelsea, si prodlouží angažmá v Manchesteru City až do konce sezóny. Úřadující mistr Premier League na Silvestra oznámil, že Lampard bude i v příštích měsících nastupovat za City, jak si přál trenér Manuel Pellegrini.

Foto: Profimedia.cz

Frank Lampard si prodlouží angažmá v Manchesteru City až do konce sezóny.

Článek

Podle původní dohody se měl Lampard v lednu již přesunout do Ameriky a připravovat se s nováčkem MLS na březnový start soutěže. Vzhledem k tomu, že manchesterský i newyorský klub vlastní společnost City Football Group z Abú Zabí, neměl anglický šampión s udržením bývalého dlouholetého reprezentanta potíže.

Tím však naštval fanoušky New York City, kteří se těšili na příchod anglické hvězdy. "Veřejně bychom chtěli odsoudit rozhodnutí Franka Lamparda zůstat v Manchesteru City do konce sezóny anglické ligy," uvedl v prohlášení fanklub Third Rail. "Řada lidí včetně nás se rozhodla fandit týmu, koupit si permanentky a suvenýry proto, že Frank Lampard měl hrát za New York City, ne za Manchester City."

Lampard dosud odehrál za City 17 zápasů, v nichž dal šest gólů. Na jaře bude týmu pomáhat nejen v domácí soutěži, ale také v Lize mistrů, v níž čeká manchesterský celek osmifinálový dvojzápas s Barcelonou.

Premier League skončí 24. května, případné finále Ligy mistrů by fotbalisté City hráli 6. června.

Reklama