Hlavní obsah

Konec éry, Stevie G odejde do zámoří jako liverpoolský Superman

Liverpool
Aktualizováno

Skončí až v létě, fotbalový Liverpool však smutní už nyní. Čtyřiatřicetiletý Steven Gerrard po sezóně opustí Reds a nejspíš zamíří MLS. „Pamatujte na má slova, Gerrard je největší osobností Liverpoolu. Je to smutný den pro každého člověka spojeného s klubem. Dalglish zářil v silném kádru, ale Gerrard dotáhl k trofejím i průměrná mužstva,“ poukázal Terry McDermott, záložník Liverpoolu v letech 1974 - 1982.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Kapitán Steven Gerrard dá po sezóně Liverpoolu sbohem...

Článek

Nejen Liverpool, celá Anglie teď komentuje páteční rozhodnutí velkého kapitána opustit Anfield.

„Konec éry," píše dramaticky Liverpool Echo.

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou kariéru. Odehrál za něj 695 zápasů a vstřelil 180 branek. Proto není divu, že jeho avizovaný konec vyvolal takový poprask a emoce.

„Jeden z nejlepších hráčů, kteří svou přítomností poctili trávníky Premier League," poukázal slavný anglický internacionál Gary Lineker.

„Měl jsem štěstí natrefit v kariéře na mnoho top hráčů, ale Stevie G je jednoznačně nejlepší," vyzdvihl útočník Peter Crouch, který působil v Liverpoolu v období 2005 - 2008.

„Gerrard je liverpoolský Superman, ale nastal správný čas na odchod," míní Jamie Redknapp, záložník Reds v letech 1991 - 2002.

Roky nezastavíš, a tak i další experti považují Gerrardovo rozhodnutí za logický krok. „Smutný den pro Liverpool a Anglii. Když však všechno zvážím, jde o správné rozhodnutí," přitakává Jamie Carragher, obránce Liverpool v letech 1996 - 2013.

Nová výzva? MLS

Gerrard bude po letním odchodu z Liverpoolu hrát podle očekávání v zámořské fotbalové lize MLS. Potvrdil to jeho současný klub, bývalý kapitán anglické reprezentace se má ještě dnes vyjádřit pro klubovou televizi.

O přesunu čtyřiatřicetiletého dlouholetého tahouna Reds do Spojených států amerických se spekulovalo hned po jeho oznámení o odchodu z Liverpoolu. Konkrétní působiště ještě není známé, v britském tisku už se ale například objevily nepotvrzené informace, že má lukrativní nabídku od Los Angeles Galaxy, kde byl donedávna hvězdou jeho krajan David Beckham.

Jeden z nejlepších bez ligového titulu

Gerrard debutoval v roce 1998. O pět let později se stal kapitánem a vyhrál s klubem dvakrát Anglický pohár, třikrát Ligový pohár a získal po jednom triumfu v Lize mistrů a Poháru UEFA. Unikl mu pouze ligový titul, na který Liverpool čeká od roku 1990.

„Je Gerrard nejlepším anglickým fotbalistou bez ligového titulu? Přichází v úvahu společně s Garym Linekerem a Bobbym Moorem," srovnává Matt Dickinson, šéfredaktor sportu The Times.

„Odchod Stevena Gerrarda zanechá v FC Liverpool obrovskou mezeru. Bude téměř nemožné zaplnit ji. S Kennym Dalglishem může soupeřit o poctu nejlepšího hráče historie klubu," ujišťuje Phil McNulty, fotbalový šéfredaktor BBC.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články