Hlavní obsah

Kalasova anabáze v Kolíně skončila, Chelsea ho poslala do Middlesbrough

Aktualizováno

Trápení českého fotbalisty Tomáše Kalase v bundesligovém Kolíně nad Rýnem definitivně skončilo. Jednadvacetiletý obránce a kmenový hráč Chelsea odchází do Middlesbrough. Čtvrtý tým druhé anglické ligy se dohodl s Chelsea na Kalasově půlročním hostování.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Kalas ještě v dresu londýnské Chelsea v loňském ročníku Ligy mistrů proti Galatasarayi Istanbul.

Článek

Talentovaný obránce se už ve čtvrtek připojil k novému týmu a odcestoval s ním na sobotnímu utkání Anglického poháru s Barnsley, přestože do něj ještě nezasáhne. Administrativně bude transfer hotov v pondělí.

"Jedná se o tradiční klub Premier League bojující o návrat mezi elitu. Má výborné tréninkové zázemí, trenérem je Aitor Karanka - dřívější asistent Josého Mourinha v Realu. Oba trenéři spolu nadále komunikují a to bylo také vodítko, proč Tomáš bude nastupovat na jaře právě zde," řekl ČTK hráčův agent Viktor Kolář. "Nevylučuji, že v případě postupu by se Tomášovo působení v Middlesbrough protáhlo o další sezónu," dodal.

Tomáš Kalas, český reprezentant do 21 let, strávil podzim v bundesligovém Kolíně nad Rýnem. V Německu ale nedostal šanci, a tak bylo hostování předčasně ukončeno. Spekulovalo se, že o Kalase má zájem Queens Park Rangers bojující o záchranu v Premier League, nakonec však míří do druhé nejvyšší soutěže, kde naopak bude bojovat o postup.

V "Boro" už z Chelsea hostují brankář Jamal Blackman, útočník Patrick Bamford a obránce Kenneth Omeruo, kterého si však londýnský celek zřejmě stáhne zpět. Kalas by mohl vytvořit stoperskou dvojici s bývalým anglickým reprezentantem Jonathanem Woodgatem, který dělá týmu kapitána. 

Šanci na pravidelné vytížení dává českému obránci i fakt, že Middlesbrough kvůli zranění postrádá dvojici stoperů Damiá Abellu a Ryana Frederickse. Pravý bek Emilo Nsue bude reprezentovat Rovníkovou Guineu na africkém šampionátu.

Reklama

Související témata: