Hlavní obsah

Brighton - Arsenal 2:3Rosický parádně vstřelil vítězný gól Arsenalu. Tomáš byl úžasný, bájí Wenger

Aktualizováno

Čtvrté kolo FA Cupu se stalo hotovým pohřebištěm favoritů a problémy měli o obhájci trofeje. Fotbalisté Arsenalu však na rozdíl od Chelsea či Manchesteru City ostudu nedopustili a na hřišti druholigového Brightonu nakonec vyhráli těsně 3:2. O vítězný gól se skvělým volejem postaral kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který si navíc připsal jednu asistenci a odehrál celý zápas.

Foto: Sport.cz

Jsem král zápasu! Radost Tomáše Rosického (vpravo) v Brightonu.

Článek
Fotogalerie

Rosova chvíle přišla v 59. minutě. Tomáš Rosický napřáhl zpoza šestnáctky k pohotovému voleji, který brankář Stockdale nedokázal vyrazit a mezi tělem a rukou mu míč proletěl do sítě.

Byl to gól vítězný. Arsenal vedl po trefách Walcotta a Özila, jemuž nezištnou kolmicí přihrál Rosický. Po přestávce však snížil O'Grady. Rosického trefa vrátila Kanonýrům klid a náskok. Bylo ho potřeba, protože Baldock čtvrt hodiny před koncem znovu snížil a naděje outsidera žila až do konce.

Rosický ještě nadchl slalomem, který zastavil protivníkův bek rukou a dostal za to žlutou kartu, a také přihrávkou do šance Ramseymu.

"Tomáš byl prostě úžasný. Takové hráče milujeme. Pokud máte rádi fotbal, milujete Rosického. Je na vrcholu, má fantastický charakter. Mám radost i za něj, že skóroval," blahořečil českého záložníka kouč Arséne Wenger.

Tým Brighton & Hove Albion bojuje v Championship o záchranu, ke které by měla pomoci nová posila Beram Kayal, který přišel ze skotského Celtiku.

FA Cup - 4. kolo:
Brighton & Hove Albion - Arsenal 2:3 (0:2)
Branky: 50. O'Grady, 75. Baldock - 2. Walcott, 24. Özil, 59. Rosický.

Reklama