Hlavní obsah

Arsenal - Everton 2:0Rosický gólem pomohl Arsenalu k výhře, Citizens padli s Liverpoolem

Londýn
Aktualizováno

Osm minut pobytu na trávníku stačilo českému záložníkovi Tomáši Rosickému, aby se v utkání 27. kola Premier League gólově prosadil. Kapitán národního týmu zvyšoval v utkání s Evertonem na konečných 2:0. Arsenal v tabulce poskočil zpět na třetí příčku a na druhý Manchester City ztrácí čtyři body. Mistrovský tým Manchester City prohrál na Anfrield Road s Liverpoolem 1:2.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Spoluhráči z Arsenalu gratulují Tomáši Rosickému (druhý zleva) ke gólu proti Evertonu.

Článek

Manchester United po sobotní výhře 2:0 nad Sunderlandem odsunul Arsenal na čtvrtou příčku tabulky. Kanonýři si ale ztracenou pozici vzali v neděli zpět. Skóre zápasu otevřel šest minut před koncem první půle Giroud, který si naběhl na centr Özila z rohového kopu a střelou z první poslal míč k tyči.

Arsenal ale další gól dlouho nedokázal přidat a Kanonýři se tak museli o výsledek obávat. Rosický v základní sestavě nefiguroval, trenér Wenger ho na hřiště poslal v 82. minutě, aby svými zkušenostmi pomohl spoluhráčům udržet tři body. A český záložník svou práci splnil dokonale. Minutu před vypršením druhé půle ho zpětnou přihrávkou našel opět Özil, Rosický vypálil a míč po teči stopera Jagielky skončila za bezmocným Howardem.

Liverpool si ve šlágru vyšlápl na mistra

Už od úvodních minut mezi Liverpoolem a Manchesterem City se utkání dvou nejlepších týmů minulé sezóny hrálo ve velkém tempu. Jako první dostal míč do brány domácí Lallana, ale ofsajd mu gólovou radost zkazil. Jen o několik minut později už ale Reds vedli, zpoza vápna se nádherně trefil Henderson.

Ani hosté se ale nenechali v ofenzivě zahanbit a od okamžitého vyrovnání je dělily po tyči Agüera centimetry. Vyrovnali až po akci z pravé strany, na jejímž konci byl po přihrávce Agüera bývalý teplický útočník Edin Džeko.

I v druhé půli se Liverpool zbytečně radoval z Lallanova gólu, branka opět kvůli ofsajdu neplatila. I tentokrát na to ale domácí dokázali zareagovat regulérním gólem. Krásnou střelou se prosadil Phillipe Coutinho.

Ani Bony nepomohl

Manchesteru City už nepomohl ani střídající exsparťan Bony a i přes šance Agüera a Silvy vyrovnat nedokázal. Liverpool potvrdil pozici nejlepšího týmu soutěže v roce 2015 a na pátém místě vystřídal Southampton.

"Byl to vyrovnaný zápas, ale rozhodly dva krásné góly Liverpoolu," litoval trenér poražených Manuel Pellegrini. "V první půli jsme ztráceli příliš mnoho míčů, hlavně prvních patnáct minut bylo z naší strany špatných. Musíme se v tomto ohledu zlepšit, Liverpool nás často dostal pod velký tlak," dodal.

Boj o titul Pellegrini nevzdává. "Je složité se dostat do čela tabulky, pokud ztratíte tři body. Ale musíme se vzpamatovat, vrátit ke svým standardním výkonům a uvidíme, kam nás to dostane," konstatoval kouč City.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Liverpool - Manchester City 2:1 (11. Henderson, 75. Coutinho - 26. Džeko)
Arsenal - Everton 2:0 (39. Giroud, 89. Rosický).

Reklama

Související témata: