Hlavní obsah

West Ham - Chelsea 0:1Courtois neinkasoval. Chelsea porazila West Ham a udržela náskok na Manchester City

Londýn

Fotbalisté vedoucí Chelsea bez brankáře Petra Čecha zvítězili v anglické lize na hřišti West Hamu 1:0, udrželi pětibodový náskok před druhým Manchesterem City a navíc mají zápas k dobru. Mistrovští Citizens doma ve 28. kole porazili poslední Leicester 2:0. Třetí Arsenal s reprezentačním kapitánem Tomášem Rosickým, jenž odehrál 87 minut, porazil Queens Park Rangers na jejich hřišti 2:1. O branky Kanonýrů se postarali mezi 65. a 69. minutou útočníci Giroud a Sánchez. Austinův patnáctý gól v sezóně už pro QPR znamenal jen korekci výsledku.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Brankář Chelsea Thibaut Courtois zasahuje po střele Diafry Sakha z West Hamu.

Článek
Fotogalerie

Čech v neděli pomohl Blues vyhrát Ligový pohár, ale tentokrát znovu jen kryl záda jedničce Courtoisovi. Chelsea ve 22. minutě rozebrala obranu londýnského rivala a po Ramiresově centru snadno hlavičkoval Hazard. Ramiresův pokus pak skončil na brankové konstrukci a několik šancí West Hamu zlikvidoval Belgičan Courtois.

Manchester City prohrál poslední soutěžní zápasy proti Barceloně i Liverpoolu a i proti nejhoršímu týmu tabulky se trápil. Favorita poslal do vedení v nastavení první půle Silva. Domácího gólmana Harta od vyrovnání zachránila tyčka. Definitivní pojistku přidal až v 88. minutě Milner.

Čtvrtý Manchester United vyhrál v Newcastlu 1:0 díky brance Younga z 89. minuty, které předcházela velká chyba gólmana Krula. Záložník Rudých ďáblů se v Premier League trefil poprvé po 400 dnech. Pátý Liverpool před svým publikem zdolal díky Hendersonovi a Sturridgeovi 2:0 Burnley a v lize naplno bodoval počtvrté za sebou.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Manchester City - Leicester 2:0 (45. Silva, 88. Milner)
Newcastle - Manchester United 0:1 (89. Young)
QPR - Arsenal 1:2 (82. Austin - 65. Giroud, 69. Sánchez)
Stoke - Everton 2:0 (32. Moses, 84. Diouf)
Tottenham - Swansea 3:2 (7. Chadli, 51. Mason, 60. Townsend - 19. Ki Song-jung, 88. Sigurdsson)
West Ham United - Chelsea 0:1 (22. Hazard)
Liverpool - Burnley 2:0 (29. Henderson, 51. Sturridge).

Reklama

Související témata: