Hlavní obsah

Titul je blizoučko, ale nebuďme posedlí, říká Mourinho

Deset bodů mají v tabulce Premier League k dobru před druhým Arsenalem, když překonali další těžkou překážku. Fotbalisté Chelsea ve víkendovém pokračování nejvyšší anglické soutěže udolali 1:0 v poslední době parádně rozjetý Manchester United. K definitivě titulu jim stačí tři výhry, vlastně ještě méně - pouhých osm bodů.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Radost hráčů Chelsea.

Článek

„Je to blizoučko, chceme jistotu co nejdříve, ale když to bude v posledním kole, tak to může být třeba i v posledním kole," citují britská média trenéra Blues Josého Mourinha, jehož svěřence čeká ještě šest zápasů. Stejně jako Arsenal. Jedním z nich bude vzájemný duel dvou největších adeptů na prvenství už tuto neděli.

„Rozhodně teď nechceme jet na Arsenal nebo pak do Leicestru s tím, že to musí být hotové okamžitě," říkal Mourinho, který je kousek od završení cesty Chelsea za čtvrtým titulem za posledních deset let. Sám v minulé sezóně vedl Blues ke třetí příčce, s klubem má tituly z let 2005 a 2006.

„Potřebujeme osm bodů, to jsou jasné počty," odmítal Mourinho debaty o tom, že o titul jeho tým těžko může přijít. Při souběhu okolností už ale může být jasno právě po dvou nejbližších zápasech.

Britská média též píší, že se znovu ukázalo, že i Manchester United bude mít šanci bojovat o titul. Tedy v příští sezóně, pokud udrží nastolený směr.

Teď ovšem tým Louise van Gaala nenavázal na předchozích šest ligových výher. „Ale po dobrém výkonu jsme mohli odejít se vztyčenými hlavami, jasně jsme dominovali," říkal Wayne Rooney, opora United. „Myslím, že náš výkon byl výborný. Už dlouho nikdo takhle na Stamford Bridge nevládl. Jen jsme nedali gól..."

Reklama

Související témata: