Hlavní obsah

Mourinho vyzdvihuje hvězdu Chelsea. Je lepší než Ronaldo, tvrdí

V předsezónních úvahách se kouč Chelsea José Mourinho pustil do srovnávání fotbalových es. Souputníci v boji o postavení největší hvězdy Lionel Messi a Cristiano Ronaldo dostali v posledních měsících podle něj opravdu vážného soupeře - Edena Hazarda. Portugalský stratég tvrdí, že záložník Chelsea jednoznačně patří mezi Top 3 hráče.

Slalom Edena Hazarda v přípravě s Barcelonou

 
Článek

A rozhodně jej Mourinho staví nad svého krajana Ronalda. „V minulé sezóně byl lepší. A nic na tom nemění fakt, že Ronaldo byl fantastický," srovnával kouč Londýňanů hvězdu svého týmu s madridským trumfem.

„Eden Hazard je nejlepší v Anglii. Zvolili ho top hráčem Premier League. A když je to nejlepší soutěž na světě, myslím, že je tedy jedním z nejlepších fotbalistů vůbec," pokračoval Mourinho.

Má jasný argument. Opravdu skvělý hráč musí získávat úspěchy se svým týmem. „Fotbal bez titulů je nic. Messi (s Barcelonou) vyhrál treble," připomíná, že i Argentincův klub zažil fantastickou sezónu. Sám Messi se k tomu při Copa America dostal do finále s národním týmem, i když v něm neoslnil. Hazard v Lize mistrů nepomohl Chelsea příliš daleko, ale získal titul v Premier League.

„Nemám rád hráče, kteří dosahují individuálních úspěchů bez těch týmových," dodal Mourinho.

Kdo je podle vás současným nejlepším hráčem světa?
Lionel Messi
50 %
Manuel Neuer
2,1 %
Eden Hazard
11,2 %
Cristiano Ronaldo
28,4 %
Zlatan Ibrahimovic
4,3 %
někdo jiný
4 %
Celkem hlasovalo 15604 čtenářů.

Reklama

Související témata: