Hlavní obsah

Mourinho hodil medaili malému fanouškovi. A nasadil ostře kritický tón

Londýn

S nečekaným dárkem odcházel z Wembley malý návštěvník boje o Community Shield. V jeho rukou skončila medaile, kterou coby hodně nechtěnou do hlediště hodil José Mourinho. Nač si před sezónou připomínat nezdar, když se ho může zbavit a ještě tím neobyčejným suvenýrem udělat radost. Anebo si jedovatě rýpnout... Nasměrovat medaili pro poraženého do tábora příznivců soupeře, kterého v nedávné minulosti trofeje míjely.

Kouč Chelsea Mourinho háže medaili fanouškovi Arsenalu.

 
Článek

Mládenec možnou symboliku neřešil, suvenýr přijal zjevně s potěšením a hned se s ním fotil. „Medaile pro poraženého... Je to pro něj dobrá vzpomínka," poznamenal Mourinho v útrobách stadiónu, na jehož hrací ploše Chelsea nenašla recept na Arsenal a prohrála 0:1. A pikantní na tom všem - jen pro připomenutí - bylo i to, že ostrý křest ohněm v bráně Kanonýrů zažíval Petr Čech, ještě nedávno pevná součást Chelsea.

Mourinho litoval promarněných šancí svého týmu, Čecha nehodnotil, před tím se vyhnul tomu, že by podal ruku Arsénu Wengerovi, kouči Arsenalu. Ostře však kritizoval hrací plochu. „Neprezentuji to jako výmluvu, je to pro obě strany stejné, ale trávník je katastrofální," posteskl nad hrací plochou ve Wembley Mourinho.

„Vážíme si zpětné vazby," reagovala fotbalová asociace diplomaticky a přidala vysvětlení, v němž nekvalitní pažit svedla na nedávné koncerty v proslulém stánku, který zdaleka neslouží jen fotbalu.

„Porost je méně vyzrálý, než bychom si přáli pro fotbal. Ale je to letní koncertní sezónou a zároveň brzkým startem fotbalového dění," uvedla asociace.

Reklama

Související témata: