Hlavní obsah

Experti po Čechově premiéře: Nejlepší nákup ligy. Ale bude to na titul?

Londýn

Chelsea dál bere jako největšího favorita anglické ligy, ale šance fotbalistů Arsenalu se teď bývalému anglickému reprezentantovi Rio Ferdinandovi jeví jako výrazně vyšší. Stačilo jediné soutěžní utkání, jediný ostrý start Petra Čecha v bráně Kanonýrů, kteří v boji o Community Shield zdolali londýnského rivala 1:0. Čech se předvedl v nejlepším světle. Experti i jeho noví spoluhráči se rozplývali nad jeho výkonem.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Vyhrál jsem anglický Superpohár potřetí, či třetí zápas za Arsenal, třetí trofej, značí gesto Petra Čecha.

Článek
Fotogalerie

„Je to nejlepší obchod v celé lize," citují britská média Ferdinanda. „Arsenal přes léto nejlépe posílil. A to i přesto, že podepsal jen Petra Čecha."

S předpokládanou jistotou na postup gólmana mohou šance Arsenalu podle Ferdinanda výrazně růst. „Brankář má velkou zodpovědnost a s Čechem se šance týmu výrazně zvedají. Ale favoritem je pro mě pořád Chelsea, má lepší kádr. Především Edena Hazarda, který je schopen sám rozhodovat zápasy," uvedl Ferdinand.

„Konečně mají brankáře kvalit Seamana či Lehmanna," komentoval Čechův nástup bývalý trenér anglické reprezentace Glenn Hoddle. Ale nejen on vidí problém v obraně. Co Gabriel? Co Mertesacker a jeho rychlost´? Chce to ještě kvalitního stopera, má jasno Hoddle. „Takto Arsenal ještě není můj kandidát na titul, ale s Čechem udělá velký progres," uvedl.

„Petr má mnoho zkušeností a je pro nás velkou vzpruhou do nové sezóny," usoudil často kritizovaný německý stoper Mertesacker. „Navíc teď rok pořádně nechytal, takže se ještě bude zlepšovat," mínil bek Arsenalu.

Ukázal se v pravé chvíli

„Porazíme je, říkal jsem ti to," s těmito slovy objímal po boji Petr Čech právě Mertesackera. Výsledkem nejen jejich spolupráce bylo čisté konto.

„(Petr) dodává sebevědomí," prohlásil další obránce Hector Bellerin. Čech se zaskvěl mimo jiné po přímém kopu Oscara. „Jak pro nás bude důležitý, ukázal právě v té chvíli. Tento skvělý zákrok byl klíčovým momentem," dodal Bellerin.

Český brankář se vedle napjaté atmosféry mezi trenéry Wengerem a Mourinhem stal hlavním tématem také pro fanoušky. I ty z řad celebrit. „Můj nový hrdina - Petr Čech," napsal na Twitter slavný novinář Piers Morgan, který patří k příznivcům Arsenalu. „To se dobře poslouchá," odpověděl mu na sítích opět aktivní Čech.

Reklama

Související témata: