Hlavní obsah

Arsenal - West Ham 0:2Hořká Čechova premiéra! Arsenal vybouchl a prohrál s Kladiváři

Londýn
Aktualizováno

Slibný start minulý týden v Community Shield a první trofej jsou rychle zapomenuty. Fotbalisté Arsenalu nezvládli hned první ligový zápas proti dalšímu londýnskému celku West Hamu United. Branku Gunners znovu hájil Petr Čech, z prvních dvou střel na branku inkasoval dva góly a zápas skončil šokujícím výsledkem 0:2. První gól vstřelil Kouyaté po přímém kopu, k němuž se český gólman dostal pozdě. Druhý po přestávce přidal Mauro Zárate. Svěřenci trenéra Wengera nastoupili bez několika hráčů včetně zraněného Tomáše Rosického.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech inkasuje! U míče byl pozdě a Cheikhou Kouyaté ho hlavou překonal.

Článek
Fotogalerie

Kanonýři minulý týden porazili Chelsea 1:0 a získali prestižní Anglický Superpohár. Letos by rádi uspěli také v Premier League, ovšem sezóna je dlouhá a k okruhu favoritů na mistrovský titul patří i další věhlasné týmy z Londýna, Manchesteru či Liverpoolu.

Arsenal nenasadil zraněné Rosického, Welbecka ani Wilshera. Kladiváři se nicméně zdáli být pro Arsenal vítaným soupeřem, posledních deset vzájemných zápasů totiž Gunners vyhráli. Poslední vítězství West Hamu se přitom datovalo do dubna 2007. Až do neděle.

První ligový zápas za Arsenal brankáři Petru Čechovi nevyšel. Pod porážku 0:2 favorita se podepsal i gólman, který na konci prvního poločasu vyběhl na centr Dimitriho Payeta z přímého kopu, jenže u míče byl první Cheikhou Kouyaté a hlavou jej poslal do opuštěné branky.

Místo vyrovnání podruhé inkasovali

Arsenal měl sice více ze hry, ale gólově se neprosadil. Nejblíže brance byl Aaron Ramsey, jehož tečovaná střela skončila na břevně.

Kanonýři tlačili soupeře i po přestávce, blízko ke gólu měl dvakrát Olivier Giroud, ale jeho pokusy skončily na boční síti nebo v rukavicích brankáře Adriána. Naopak druhý gól přidal West Ham, který v Premier League poprvé vedl kouč Slaven Bilič. Trefil se argentinský útočník Mauro Zárate, jenž překvapil Čecha střelou na přední tyč zpoza vápna.

Arsenal skórovat nedokázal. Alex Oxlade-Chamberlain trefil jen boční síť a šanci střídajícího Alexise Sáncheze zlikvidoval pozorný Adrián. West Ham porazil londýnského rivala po osmi letech. K překvapivému vítězství přispěl i Reece Oxford, v 16 letech nejmladší hráč, který kdy za WHU nastoupil v lize.

"Nebyli jsme přesvědčiví ani v obraně, ani v útoku," uvedl trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Hráči na sebe možná vytvořili příliš tlaku a byli nervózní. West Ham odehrál dobrý zápas, bylo vidět, že jsou rozehranější. Musíme na tento výsledek reagovat," dodal francouzský kouč.

Lepší vstup do sezóny má za sebou Liverpool, který vyhrál na půdě Stoke 1:0 po krásné střele Philippa Coutinha z 86. minuty. Reds tak napravili debakl z posledního zápasu minulého ročníku, kdy na stejném stadiónu prohráli vysoko 1:6.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Arsenal - West Ham United 0:2 (43. Kouyaté, 57. Zárate),
Newcastle - Southampton 2:2 (42. Cissé, 48. Wijnaldum - 24. Pellé, 79. Long),
Stoke - Liverpool 0:1 (86. Coutinho)

Reklama

Související témata: