Hlavní obsah

Šok pro Chelsea, potupa pro Liverpool! Arsenal nezaváhal, Čech byl bez práce

Newcastle
Aktualizováno

Překvapivé výsledky přinesl sobotní program 4. kola anglické fotbalové Premier League. Mistrovská Chelsea musí skousnout už druhou prohru v ligovém ročníku, když doma nečekaně podlehla Crystalu Palace 1:2. Ještě větší potupu zažil až dosud neporažený Liverpool, který na Anfield Road obdržel debakl 0:3 od West Hamu. Nezaváhal naopak Arsenal. Kanonýři kvůli vlastnímu gólu Colocciniho vyhráli 1:0 na hřišti Newcastlu. Petr Čech byl bez práce, za celý zápas na něj nešla jediná střela domácích.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Joel Ward z Crystalu Palace se raduje z gólu na hřišti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Arsenalu cestu za třemi body výrazně usnadnil srbský útočník Newcastlu Mitrovič, který v 16. minutě nesmyslně zajel šlapákem do Coquelina a sudí Marriner mu naprosto po zásluze udělil rovnou červenou kartu. Hosté si okamžitě vytvořili územní převahu, v prvním poločase se ale ještě neprosadili.

Jenže sedm minut po změně stran se dostal k dorážce Oxlade-Chamberlain, jehož ránu na vzdálenější tyč si nešťastně srazil do vlastní branky kapitán Newcastlu Coloccini. Alespoň na vyrovnání už domácí neměli síly, na Čecha za celý zápas nevyslali jedinou střelu, a tak se ani na čtvrtý pokus v letošní sezóně nedočkali výhry. Česká reprezentační jednička tak podruhé za sebou udržela čisté konto.

West Ham vyhrál na Anfield Road po 52 letech

Dlouhých dvaapadesát let a dvaačtyřicet zápasů nedokázal West Ham vyhrát na Anfield Road, v sobotu ale historii přepsal, když domácí Liverpool porazil hladce 3:0. Kladiváře poslal do vedení už ve třetí minutě Lanzini, druhý gól přidal ještě do přestávky kapitán Noble. Zmar Reds vyvrcholil krátce po změně stran, tvůrce hry Coutinho totiž obdržel druhou žlutou a byl vyloučen.

V 78. minutě ho sice napodobil Noble a i Londýňané šli do deseti, hru ale i poté kontrolovali a v nastaveném čase navíc přidal třetí pojistku Sakho. Zatímco doma na Upton Parku tedy Kladiváři prohráli oba zápasy, venku jsou stoprocentní. Po překvapivé výhře na Arsenalu přidali další senzaci v Liverpoolu.

Mourinhovi jubilejní 200. zápas zhořkl

Zaváhala i Chelsea, která na Stamford Bridge přenechala všechny body Crystalu Palace. Ofenzivně laděnému duelu dlouho dominovali gólmani Courtois s McCarthym, až v 65. minutě otevřel skóre hostující Sako. Kouč Chelsea José Mourinho, pro kterého šlo o jubilejní dvoustý zápas v Premier League, zareagoval nasazením Falcaa a byl to právě kolumbijský útočník, který v 79. minutě hlavou srovnal.

Jenže o dvě minuty později vrátil Ward hostům vedení, které udrželi až do konce a v tabulce poskočili už na druhé místo. Blues mají v tabulce jen čtyři body a jako obhájce trofeje zažívají hodně nepovedený vstup do sezóny. Hůř na tom byl jen před dvaceti lety Blackburn.

"Gratuluji Palace, je to pro ně výborný výsledek, zároveň podali velmi dobrý výkon. Ale my jsme si prohrát nezasloužili, měli jsme dost šancí, aby zápas skončil remízou. Ta by byla zasloužená, ačkoliv i tak by to pro nás bylo málo," řekl Mourinho.

Po výhře 2:0 nad Watfordem zůstává v čele soutěže Manchester City, který spolu s městským rivalem United zůstávají jako jediné týmy bez obdržené branky. O góly Citizens se ve druhé půli zasloužili Sterling, jenž vstřelil první soutěžní gól po svém letním příchodu z Liverpoolu, a Fernandinho. Český útočník Matěj Vydra zůstal jen na střídačce Watfordu.

Anglická fotbalová liga - 4. kolo:
Newcastle - Arsenal 0:1 (52. vlastní Coloccini)
Aston Villa - Sunderland 2:2 (11. z pen. a 41. Sinclair - 8. M'Vila, 52. Lens)
Bournemouth - Leicester 1:1 (24. Wilson - 86. Vardy z pen.)
Chelsea - Crystal Palace 1:2 (80. Falcao - 65. Sako, 81. Ward)
Liverpool - West Ham United 0:3 (3. Lanzini, 29. Noble, 90.+2 Sakho)
Manchester City - Watford 2:0 (47. Sterling, 56. Fernandinho)
Stoke - West Bromwich 0:1 (45.+3 Rondon)
Tottenham - Everton 0:0

Reklama

Související témata: