Hlavní obsah

Vydru chtěly kluby z Premier League, nakonec šel do Readingu za koučem Clarkem

Londýn/Praha
Aktualizováno

Třiadvacetiletý útočník Matěj Vydra odešel na roční hostování s opcí z Watfordu do Readingu, hrajícího druhou nejvyšší anglickou soutěž League Championship. Vysněnou Premier League si tak tuto sezónu nejspíš nezahraje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vysedávání na lavičce Watfordu je minulostí, Matěj Vydra může v Readingu oživit svou kariéru.

Článek

Transfer se uskutečnil v posledních hodinách otevřeného přestupového okna v Anglii. Podle hráčova agenta Ondreje Chovance bylo rozhodování poměrně snadné.

„Zájemců bylo několik, jednali jsme s nimi intenzivně v posledních dnech. Matěje chtěly například Queens Park Rangers, West Ham United, Fulham, v podstatě i velká část klubů Championship," řekl pro Sport.cz a Právo do telefonu Chovanec.

Zaplatili dva a půl miliónu liber

Reading zaplatil Watfordu za hostování částku dva a půl miliónu liber, tedy více než 92 miliónu korun.

„To je suma, nad kterou se tady všichni podivují, ale je to tak. Matěje chtěl majitel klubu, který dříve vlastnil Manchester City a nyní chce co nejdříve do Premier League s Readingem. Dokonce si udělal čas, aby se s námi setkal. Ještě větší zájem měl trenér Steve Clarke, který Matěje vedl už před dvěma roky ve West Bromwichi Albion, kde si pod ním i zahrál a dával góly," dodal Chovanec.

„Trenér mi několikrát volal, těšil jsem se na setkání s ním, a když mi potvrdil svůj opravdu velký zájem, vůbec jsem s rozhodnutím neváhal, i když byly ve hře i kluby z Premier League. Věřím, že on mi šanci dá, jako mi ji dal před tím," řekl Matěj Vydra, který v minulé sezóně nastřílel za Watford v druhé nejvyšší soutěži šestnáct branek a pomohl mu k postupu.

Navíc se ani nemusí stěhovat z Londýna. Z místa, kde bydlí, to má do tréninkového centra Readingu kousek. V klubu mají stále v paměti, když za něj hrál Marek Matějovský.

Chovanec byl se svojí týdenní misí v Anglii spokojený. Když se ukázalo, že Matěj Vydra ani Daniel Pudil nemají prakticky šanci se ve Watfordu uplatnit, oběma zajistil kvalitní angažmá. Pudil už o víkendu odešel na roční hostování do rovněž druholigového Sheffieldu Wednesday, takže watfordská dvojčata se musela rozdělit.

Reklama

Související témata: