Hlavní obsah

Manchester United utratil miliardy za nového Henryho

Manchester

Francouzský fotbalový talent Anthony Martial se podle očekávání stal novou posilou Manchesteru United. O transferu informovala BBC, následně ho potvrdil i celek z Old Trafford. Rudí ďáblové za devatenáctiletého teenagera, který je považován za nástupce Thierryho Henryho, zaplatí Monaku 36 miliónu liber (1,35 miliardy korun). Celková výše i s bonusy se však může vyšplhat až na 58 miliónů liber, tedy astronomických 2,8 miliardy korun.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Anthony Martial mění dres Monaka za Manchester United.

Článek

Přestupní suma dělá z Martiala třetí nejdražší posilu v historii Manchesteru United. Více peněz dosud funkcionáři populárního týmu utratili jen za Ángela di Maríu, který se však už pakoval do PSG, a Juana Matu.

„Anthony je přirozeně talentovaný, mladý a univerzální ofenzivní hráč s obrovským potenciálem," uvedl na klubovém webu manažer Louis van Gaal. „Jsem rád, že podepsal právě u nás. Má všechny atributy, aby se stal jedním z nejlepších fotbalistů. Nejprve mu však musíme poskytnout dostatečný čas na adaptaci," dodal nizozemský kouč.

Francouzský reprezentant do 21 let Martial podepsal v Manchesteru čtyřletou smlouvu s opcí na další sezónu. V 70 zápasech za Monako nastřílel 15 gólů. Koncem srpna se poprvé v kariéře dočkal i pozvánky do seniorské reprezentace Francie.

Reklama

Související témata: