Hlavní obsah

Jen Čech nestačí, Arsenal měl posílit víc, tvrdí legenda Kanonýrů Henry

Londýn

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger je na pranýři. Fanoušci Kanonýrů i ostrovní experti se shodují, že měl tým posílit několika novými tvářemi. Takhle zůstal jediným letním přestupem Petr Čech, který na Emirates Stadium dorazil z Chelsea. Jenže Arsenal tlačí bota hlavně v ofenzívě, kde za Oliviera Girouda a Thea Walcotta nemá tým adekvátní náhradu.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fanoušci Arsenalu jsou rozezlení, trenér Arséne Wenger měl podle nich přivést víc posil než jen Petra Čecha.

Článek

I proto se v letní přestávce napsaly desítky spekulací o tom, který z předních světových útočníků ambiciózní tým pomýšlející na titul posílí. Nejčastěji se spekulovalo o Karimu Benzemovi, který ale nakonec v Realu Madrid prodloužil smlouvu do roku 2019.

Hovořilo se také o Edinsonu Cavanim. Za Uruguayce ale Paris Saint-Germain požadoval pro Wengera neakceptovatelných 50 miliónů liber. Na poslední chvíli zaměřil Francouz svou pozornost na Andrije Jarmolenka z Dynama Kyjev. Jenže ukrajinský celek celé léto odmítal nabídky z Borussie Dortmund, takže celkem pochopitelně nekývl ani na tu z Emirates Stadium.

A tak do Arsenalu nakonec nepřišel nikdo.

Proto tým ze severu Londýna schytává kritiku. Nespokojenost vyjádřila také útočná legenda klubu a současný fanoušek Kanonýrů Thierry Henry. „Není to ideální, nevypadá to, jako kdyby měli (hráči Arsenalu) vyhrát ligu. Už teď jsou pět bodů za (vedoucím Manchesterem) City, pořád čekají na domácí vítězství a dva zápasy vyhráli díky (soupeřově) vlastnímu gólu," vypočítával Henry v rozhovoru s bývalým fotbalistou a dnes expertem Sky Sports Jamiem Carragherem.

„Myslím, že Arséne (Wenger) věří, že má tým dost dobrý, a že s ním může ligu vyhrát. A na to má samozřejmě právo," pokračoval Henry, který s Gunners vyhrál dva ligové tituly a byl také u toho zatím posledního ze sezóny 2003/04. „Ale já si myslím, že se měl pokusit nějaké hráče přivést. Nemuselo by se to povést, ale aspoň by to zkusil. Pořád se totiž domnívám, že by tým posílit potřeboval," otevřeně kritizoval krajana Henry.

Souhlasíte s Thierrym Henrym?
Ano, Arsenal měl přivést nějakého útočníka
89,6 %
Ne, Arsenal může vyhrát titul i bez dalších posil
10,4 %
Celkem hlasovalo 7213 čtenářů.

Reklama

Související témata: