Hlavní obsah

Wenger žertoval a vtipkoval. Aby ne, když si jeho Arsenal udržel v Lize mistrů naději na postup

Londýn/Praha

Zase se mu vrátila dobrá nálada, protože jeho Arsenal po výhře nad záhřebským Dinamem v Lize mistrů ještě žije a má naději, že by přece jen mohl postoupit do jarního osmifinále. Kouč Arséne Wenger byl v úterní noci dokonce tak dobře naložený, že zval novináře na noční tah, jen aby dokázal, že není lakomec a skrblík. To výkon jeho týmu, a německého legionáře Özila především, ho tak rozjařil. „Pokud by své výkony korunoval i větším počtem gólů, mohl by se klidně stát hráčem roku,“ vyzdvihoval hru Özila.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Mesut Özil z Arsenalu jásá po gólu, kterým otevřel skóre proti Dinamu Záhřeb v LM.

Článek
Fotogalerie

Německý mistr světa Mesut Özil se skutečně dostal do výtečné formy a měl hlavní zásluhu na tříbrankové výhře Gunners.

Na Özila se hrnula samá chvála

„Pokud máte rádi fotbal, sledujte Mesuta. V posledních pěti šesti zápasech hraje výborně, ale proti Záhřebu svůj výkon pozvedl do ještě vyšších sfér," chválil Özila trenér Arsenalu Wenger. Právem, protože německý legionář to byl, kdo úvodním gólem zlomil soupeřův odpor a i v dalším průběhu zápasu vyzýval spoluhráče ke skórování. Společně s Campbellem a Sánchezem představoval neustálou hrozbu pro portugalského brankáře mezi tyčemi hostů Eduarda.

„Ve světě je spousta skvělých tvůrců hry. Fábregas, Iniesta, Modrič, Silva a Özil k nim rozhodně patří," vyzdvihoval záložníka Arsenalu i trenér hostů Zoran Mamič.

„Právě proto jsme neměli v odvetě naději, neboť díky Özilovi hrál Arsenal mnohem lépe než v prvním střetnutí u nás," prohlásil k radosti Wengera, jemuž se konečně naplno zúročuje dva roky starý nákup akvizice, za kterou dal 42 miliónů liber.

Trenér zval novináře na tah

Právě proto si neodpustil poznámku reagující na nálepku, že je lakomec nerad utrácející peníze.

„To vy novináři jste mi ji dali. Moji přátelé si nic takového nemyslí. Pojďte se mnou strávit jednu noc a uvidíte, že utrácet dovedu," pravil v dobrém rozmaru.

Nebylo se co divit, že vtipkuje a dobrou náladou překypuje. Jeho tým porazil Záhřeb, mnichovský Bayern mu navíc pomohl výhrou nad Olympiakosem Pireus. Kanonýři tak mají pořád šanci postoupit ze skupiny.

Dobrá práce, kvitoval Wenger

„Byl to pro nás dobrý večer. Hráli jsme ve vysokém tempu a odvedli jsme dobrou práci. Stejně tak ji odvedl Bayern, což nám dává šanci. Chceme dál hrát Ligu mistrů, do Evropské ligy nemíníme přestupovat," připomínal Wenger před kamerami BT Sport, že postupové naděje Arsenalu po krajně nepovedeném vstupu do Ligy mistrů narostly.

Pokud se ovšem mají Gunners ze skupiny dostat, musí za dva týdny vyhrát v Řecku nad Olympiakosem Pireus o dva góly.

„Nevím, jak velká je naše šance, ale věřím, že se nám to povede. Pokud povedeme 1:0, proč bychom nemohli zvítězit i 2:0," nijak neirituje Wengera potřeba zvítězit pod Akropolí dvougólovým rozdílem.

„Jsem si jistý, že Arsenal je schopen do osmifinále postoupit, protože má mnohem kvalitnější mužstvo než Olympiakos. Zvláště, když Özil hraje v takové formě, jakou předvedl proti nám," favorizuje Kanonýry i kouč Záhřebu Zoran Mamič.

Podaří se Arsenalu postoupit do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
73,7 %
Ne
26,3 %
Celkem hlasovalo 8252 čtenářů.

Reklama

Související témata: