Hlavní obsah

Zarputilý dříč oslnil město Beatles. Stane se z něj nový Gascoigne nebo Ballack?

Liverpool

Odešli spráskaní jako psi, mizerná defenziva Aston Villy totiž nechala v 13. kole Premier League vyniknout mladé pušky Toffees. Fotbalisté Evertonu doma znovu excelovali a po jasné výhře 4:0 nad Villans se dočkali i ocenění pro nejlepšího hráče kola - tím se stal Ross Barkley.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Teprve jednadvacetiletý anglický reprezentant je nejen velkým dříčem, ale rovněž má nesporné individuální technické dovednosti. Možná i proto v něm angličtí fanoušci vidí nového Paula Gascoina, jiní ho zase přirovnávaní k německé mašině Michaelu Ballackovi.

V klání proti Aston Ville Ross Barkley vstřelil dva góly, i když oba patrně patří k těm nejlehčím, které kdy vsítil, jelikož šlo o dorážku do prázdné branky. Svůj parádní výkon ještě korunoval bravurní přihrávkou na trefu Romela Lukaka.

Odchovanec Evertonu zaznamenal pět gólů v dosavadních třinácti utkáních nové sezóny anglické ligy. „Máme tady mladé hráče, kteří si na hřišti výborně rozumí. Ross Barkley - všichni jsme viděli jeho úžasné fyzické a technické nadání, pak je tu typ moderního obránce - John Stones, neomylný střelec Romelu Lukaku a další hračička Gerard Deulofeu - ti všichni předvádí skvělé výkony a je radost je sledovat," pochvaluje si manažer sedmého Evertonu Roberto Martinez.

Reklama

Související témata: