Hlavní obsah

Arsenal popudil ekologické aktivisty, do Norwiche poletí 14 minut

Londýn

Duel 14. kola anglické Premier League mezi Arsenal a Norwichem bude mít velmi zajímavou předehru. Londýnský celek se totiž v sobotu večer přepraví na východ Anglie letadlem, přestože vzdálenost mezi dvěma stadióny je pouze 185 kilometrů. Cesta autem by tak běžně měla trvat něco málo přes dvě hodiny. Letecká přeprava zabere jen 14 minut.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Fotbalisté Arsenalu jsou kritizování za zbytečně luxusní přepravu.

Článek

Rozhodnutí kanonýrů se stalo terčem kritiky a posměšků. Hlasité výtky se ozývají také ze strany ekologických aktivistů, kteří se bouřili už před třemi lety, kdy Arsenal rovněž zvolil leteckou dopravu pro zápas se stejným soupeřem. „Do Norwiche poletíme v sobotu po večeři v našem tréninkovém centru," upřesnil na tiskové konferenci Arséne Wenger, trenér klubu sídlícího na Emirates Stadium.

„Když jsme učinili toto rozhodnutí, byly naplánovány nějaké práce na silnici. Přejezd do Norwiche je občas složitý, a tak jsme se rozhodli pro let," vysvětloval kouč. „Jinak příliš často nelétáme a jezdíme vlakem nebo autobusem. Tohle je výjimka," dodal Wenger.

Jennifer Parkhousová z organizace Norwich and Norfolk Friends of the Earth (Přátelé země z Norwiche a Norfolku) uvedla, že je ironií, když se tento čin kryje s Klimatickým pochodem v Londýně. Parkhousová také dodala, že rozhodnutí klubu působí, jako kdyby jeho hráči žili v jakési bublině odděleni od ostatních lidí, cituje britský list Daily Mail.

Reklama