Hlavní obsah

Čech inkasoval v Norwichi a rekord mu stále uniká, Spurs natáhli bodovou šňůru

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s brankářem Petrem Čechem pouze remizovali ve 14. kole anglické Premier League 1:1 na hřišti Norwiche a zůstali na čtvrtém místě. Tottenham uhrál v londýnském derby bezbrankovou remízu s Chelsea a uhájil domácí neporazitelnost.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Ilustrační fotografie.

Článek
Fotogalerie

Urputné utkání na stadiónu White Hart Lane začali lépe domácí Kohouti. Od úvodních minut se snažili celoplošnou hrou probít přes dobře rozestavenou obranu Chelsea, kterou kvůli zranění nedirigoval standardní kapitán Terry. Po dvaceti minutách poprvé zahrozili hosté, když si Hazard na úrovni penalty naskočil na Oscarův centr. Zbytek poločasu se odvíjel v režii Spurs, jenže Dembele ani Son na brankáře Asmira Begoviče nevyzráli.

Po změně stran se londýnská bitva vyrovnala, ale žádné střelecké pokusy v brance ani jednoho z týmu neskončily. Svěřenci trenéra Pochettina natáhli neporazitelnost na třináct zápasů a je to jejich nejdelší série od sezóny 1984/1985, kdy bodovali ve čtrnácti utkáních v řadě. Naopak José Mourinho se po čtvrté za sebou nedočkal vítězství na půdě Tottenhamu.

Arsenal na Kanárky nevyzrál

Kanonýři byli od úvodních minut hladoví a agresivním napadáním dělali Norwichi problémy. Už ve 4. minutě se uvolnil Sánchez, ale těsně minul levou tyč soupeřovy branky. Útočné výpady hostů pokračovaly a jen obětavost obránců zabránila několika přímým střelám. Tlak Arsenalu se stupňoval a po půl hodině otevřel skóre Özil po nepříliš zdařilém odkopu domácího brankáře Ruddyho. V závěru poločasu však přišel pro hosty šok. Z ojedinělé šance Kanárků vyrovnal Lewis Grabban a zmařil tak Čechův pokus vyrovnat rekord anglické soutěže v počtu vychytaných nul.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Svěřenci Arséna Wengera kontrolovali hru, jenže do vyložené gólovky se nedostali. V 70. minutě mohl přijít další trest pro obranu Gunners, ale český reprezentační gólman se vyznamenal. Ke konci utkání se hrála otevřená partie a k vidění byly brejkové příležitosti na obou stranách. Nikdo však již vedení na svou stranu nestrhl. Londýnští tak nevyužili možnost bodově se dotáhnout na vedoucí duo a body ztratili potřetí v řadě.

Klopp se na Anfield Road dočkal výhry

Kouč Klopp postrádal ofenzivní hvězdy Sturridge s Coutinhem, přesto se jeho svěřenci ke třem bodům propracovali. Tažení domácích, ve kterém se nakonec naplnily předpoklady, začalo přehlídkou nepřesností. Aktivní pojetí Reds pokračovalo v průběhu celého poločasu, ale žádný větší závar se před soupeřovo brankou nekonal.

V druhém poločase tempo hry ještě více opadlo. Rozhodující moment utkání se odehrál v 62. minutě, když Taylor ve vlastním pokutovém území zahrál rukou a následnou penaltu s přehledem proměnil James Milner. Liverpool se protrápil ke třem bodům, zvítězil podruhé v řadě, a německý stratég Klopp se konečně dočkal domácího vítězství v nejvyšší soutěži.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Tottenham - Chelsea 0:0
West Ham United - West Bromwich 1:1 (17. Zárate - 50. vlastní Reid)
Liverpool - Swansea 1:0 (62. Milner z pen.)
Norwich - Arsenal 1:1 (43. Grabban - 30. Özil)

Reklama

Související témata: