Hlavní obsah

Tři krysy. Hazard, Cesc a Costa. Třicet Jidášů. Fanoušci Chelsea se zastali Mourinha

Londýn

Příznivci fotbalové Chelsea dali během sobotního zápasu 17. kola Premier League proti Sunderlandu (3:1) jednoznačně najevo, že se jim nelíbí odchod historicky nejúspěšnějšího trenéra klubu Josého Mourinha. Na ostrovech prosákly informace, že vnitřní válku proti Mourinhovi vedli kromě Diega Costy také Eden Hazard a Cesc Fábregas.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Děkujeme, José, stojí na transparentu Mourinhova zastánce.

Článek
Fotogalerie

Sestřih z utkání Chelsea - Sunderland.

Majitel Chelsea Roman Abramovič, který zápas s Černými kočkami sledoval ve své VIP tribuně už s dočasným koučem Guusem Hiddinkem, si možná drbe hlavu, jestli se přece jenom s vyhazovem Mourinha neunáhlil. V britských médiích se totiž stále dokola propírá, že kabinu proti Mourinhovi poštvával zmíněný trojlístek.

Fanoušci se rozhodli během zápasu se Sunderlandem dát jasně najevo, co si o celé situaci myslí. Když hlasatel ohlašoval při výčtu základní sestavy Fábregase a Diega Costu, příznivci Blues je vybučeli. „Tři krysy. Hazard, Cesc a Costa," stálo na jednom z mnoha plakátů. „30 kusů stříbra - hráči Jidáši versus José, jeden z nás. Legenda, navždy v našem srdci," stálo na dalším.

Mourinho, který byl vyhozený ve čtvrtek, se na Stamford Bridge podívat nepřišel. Místo toho zvolil šlágr druhé ligy mezi Brightonem a Middlesbrough (0:3), ale vzkazy k němu přesto doletí přes britská média. „José je náš Special One" nebo „Děkujeme, José."

Mourinho byl zrazen hráči a vedením

Pobaví ho možná také vzkaz dalšího fanouška: „Abramoviči, nás nezajímá, koho (místo Mourinha) přivedeš. José je nejlepší!" Určitě si se zájmem také poslechne, že když jeho ještě nedávní svěřenci vstřelili gól, fanoušci se z něj radovali pokřikem "José Mourinho!".

Fotografové zachytili, jak muži, který drží transparent s nápisem „Mourinho byl zrazen hráči a vedením" domlouvá jeden z pořadatelů. Ostatní fanoušci v okolí se transparentu buďto smějí, anebo si ho fotí.

Mourinho, který dovedl Chelsea mimo jiné ke třem ligovým titulům, fanouškům Blues přirostl k srdci. Ale ani na jeho nástupce Guuse Hiddinka nevzpomínají fanoušci ve zlém. Klub v potížích už jednou převzal, v roce 2009, a dovedl Blues ke třetímu místu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články