Hlavní obsah

Southampton - Arsenal 4:0Saints deklasovali Čechův Arsenal

Fotbalisté Southamptonu rozdrtili v 18. kole anglické Premier League Arsenal i s Petrem Čechem v brance 3:0 a ukončili jeho prosincovou 100% úspěšnost.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Nizozemský brankář Maarten Stekelenburg se vrátil do sestavy Saints a jistým výkonem podržel svůj tým. Po čtvrt hodině bez potíží zakročil proti Monrealovi. O několik minut později se na opačné straně opřel do míče Cuco Martina a obstřelil bezmocného Petra Čecha. Kanonýři po inkasované brance ožili a začali dotírat na obranu domácích. V rychlém sledu měl dvě příležitosti Walcott, ale ani v jednom případě branku neohrozil. Ke konci se řítil na Čecha osamocený Long, avšak přestřelil.

Na začátku druhé půle zachránil další londýnskou pohromu hvizd rozhodčího kvůli ofsajdovému postavení, jenže vzápětí stejně navýšil Long. Po hlavičce domácího kapitána Fonteho už to bylo 3:0. Arsenal se snažil snížit, ovšem nepřesnou hrou se zbytečně připravoval o balón. V úplném závěru přidal svůj druhý gól irský útočník Long a završil na konečných 4:0. Svěřenci kouče Koemana tak po pěti nezdarech konečně naplno bodovali. Český reprezentační gólman si na překonání rekordu v počtu vychytaných nul musí počkat.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:
Southampton - Arsenal 4:0 (55. a 90.+2 Long, 19. Martina, 69. Fonte).

Reklama

Související témata: