Hlavní obsah

Rekordman Čech tématem číslo jedna. Henry a Van der Sar věří v titul, Neuer přidal radu

Londýn

Brankář Petr Čech v pondělí vychytal rekordní 170. nulu v Premier League a několik hodin po vítězném duelu s Bournemouthem (2:0) ani nestíhá číst všechny pochvalné statusy, které se na gólmana Arsenalu hrnou doslova ze všech stran. Vedle gratulace od trenéra Wengera si na českou jedničku vzpomněli na sociálních sítích či v britských médiích i jeho bývalí spoluhráči, protihráči či Čechovi přímí konkurenti.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech má k radosti důvod! Udržel 170. čisté konto v Premier League, čímž stanovil nový rekord soutěže, a navíc Arsenal je novým lídrem.

Článek

Čechovi, který překonal rekord Davida Jamese o jedno čisté konto, gratulovali i bývalí spoluhráči ze Stamford Bridge.

"Myslím, že posledních patnáct let patří mezi hrstku nejlepších brankářů světa. Jsem rád, že jsem s ním mohl hrát, a moc mu to přeji," uvedl záložník New Yorku City Frank Lampard. "Gratuluji svému dobrému kamarádovi Petru Čechovi. Dokázal jsi velkou věc a myslím, že fanoušci Arsenalu jsou moc rádi, že tě mají v týmu," dodal útočník Didier Drogba.

Oficiální server Premier League v úterý zveřejnil několik nejlepších zákroků třiatřicetiletého brankáře během jeho působení na ostrovech.

"Tolikrát jsem proti tobě hrál a ne vždycky to pro mě bylo příjemné. Alespoň pro mě budeš jeden z nejlepších brankářů nejen Premier League, ale i světa," přidal někdejší kapitán Kanonýrů Thierry Henry. "Jsem rád, že jsi v Arsenalu a doufám, že pomůžeš konečně přinést titul do správné části Londýna," uvedl.

Na vzájemné zápasy zavzpomínal také bývalý gólman Manchesteru United Edwin van der Sar. "Svedli jsme spolu několik velkých bitev. Za zmínku stojí zejména finále Ligy mistrů v Moskvě 2008," připomněl výhru svých barev v penaltovém rozstřelu. "Rekord si zasloužíš a přeju ti, abys do severního Londýna přinesl titul, protože v tom západním jsi toho vyhrál víc než dost," přidal.

Brankář Bayernu Neuer pro změnu slíbil, že Čechův rekord nepřekoná. "Jsem na to už moc starý a také si nemyslím, že bych v budoucnu dlouho chytal v Anglii," prohlásil.

"Smekám před tebou klobouk a dám ti jednu radu: Hraj, co nejdéle můžeš a ještě rekord vylepši. Vím, že už jsi starší, ale doufám, že v Arsenalu a anglické lize ještě dlouho vydržíš," dodal.

Získají fotbalisté Arsenalu v této sezóně Premier League mistrovský titul?
Ano
82,1 %
Ne
17,9 %
Celkem hlasovalo 25560 čtenářů.

Reklama